Büyükşehir'de yılın ilk meclisi yarıda kaldı

12.01.2021 01:58

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yılın ilk meclis toplantısı yarıda kaldı. Gündem dışı konuşmaların ardından maddeler oylamaya sunuldu. 31'inci maddede yeterli katılım sağlanamadığı için meclis çarşamba gününe ertelendi.

Büyükşehir'de yılın ilk meclisi yarıda kaldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 Ocak ayı toplantısı, Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında yapıldı. Meclis başlamadan Antalya Ticaret Borsası (ATB) farkındalık yaparak, meclis üyelerinin masalarına kesme çiçek koydu. Çiçekle karşılanan meclis üyeleri, ATB Başkanı Ali Çandır'a teşekkür etti. CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti, DSP ve SP grup sözcülerinin gündem dışı konuşmalarının ardından meclis gündeminde yer alan maddelerin oylamasına geçildi. 43 maddelik meclis gündemi oylamaya sunuldu.

YETERLİ KATILIM SAĞLANAMADI

Konyaaltı Belediyesi sınırları içersinde yer alan serbest kat tanımlı yapı adaların kat yüksekliğinin belirlenmesine ilişkin gündem maddesinde AK Parti grup sözcüsü Ali Çetin, gündem maddesi hakkında Konyaaltı Belediyesi Meclis üyesi Şevket Korkut'tan bilgi aldı. Ardından oylamaya sunulan madde, yeterli katılım olmadığı için oylanamadı. Bunun üzerine Meclis Başkanı Deniz Filiz, sistemde bir sorun olabileceği için yeniden yoklama yapılmasını önerdi. Sistemin yeniden açılmasıyla bir kez daha yoklama yapıldı, fakat yine yeterli katılım sağlanamadı. Başkan Deniz Filiz'in toplantıya 5 dakika ara vermesiyle AK Parti ve bazı MHP meclis üyeleri Büyükşehir Meclisini terk etti. İkinci oturumun başlamasıyla yeniden oylama yapıldı. 107 kişinin yarısının mecliste olmaması nedeniyle koltuklar boş kaldı. Yılın ilk meclisi, çarşamba gününe ertelendi.

'ANTALYA'YA YIL İÇİNDE YAĞAN YAĞMURUN 3'TE 1'İ BİR GECEDE YAĞDI'

Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde konuşan Meclis Başkanı Deniz Filiz, geçen ay Antalya'daki yağışın bir doğal afet olduğunu söyledi. Filiz, “Antalya'ya yıl içinde yağan yağmurun 3'te 1'inin bir günde yağmasıyla çok çok olağanüstü bir durum yaşandı. Dolayısıyla alt yapı olağanüstü bir doğal afeti karşılayabilecek düzeyde olmadığı için yollarda birtakım sıkıntılar oldu. En kısa sürede bunlar da çözüldü" dedi.

'ABB, KENDİ ELEKTRİĞİNİ GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ÜRETEN İLK BÜYÜKŞEHİR OLACAK'

Antalya Büyükşehir Belediyesi 'MatchUp Projesi' hakkında Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer bilgi verdi. 'MatchUp Projesi'nin Avrupa Birliği projesi olduğunu belirten Tuncel, akıllı şehirler ve topluluklar programı kapsamında yürütülen hibe projesi olduğunu aktardı. Cansel Çevikol Tuncer, 8 ülkeden 28 ortaklı enerji, ulaşım, bilgi ve iletişim teknolojileri entegre çözümlerin büyütülmesi ve çoğaltılması yoluyla Avrupa Kentsel Dönüşüm sürecini güçlendirmeyi amaçlayan akıllı şehir projesi olduğunu söyledi. 3 ülkede büyük ölçekli projeler geçekleştirildiğini belirten Tuncer, proje kapsamında kentsel dönüşüm ve yenileme yapılan alanlarda akıllı konut blokları, yeni kamu binalarının inşa edilmesi, binalar ve şarj istasyonları için elektrik depolama ünitelerinin, akıllı kontrol üniteleri, akıllı sayaçlar gibi birçok şeyin gerçekleştirileceğini duyurdu. Tuncer, “8 Mayıs 2021 tarihinde iş tamamlandığında belediyemiz kendi çatısı üzerine kurulmuş olan güneş enerji santralinde kendi elektriğini güneş enerjisinden üreten Türkiye'de ilk Büyükşehir Belediyesi olma unvanına sahip olacak ve akıllı hizmet binasına kavuşacak" diye konuştu.

ABB'DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NETLİK KAZANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve toplu iş sözleşmeleri hakkındaki sorulara yanıt veren Cansel Çevikol Tuncer, toplu iş sözleşmelerinin halen devam ettiğini belirtti. Güvenlik personeli haricinde 7 bin 128 işçinin son durumunu anlatan Tuncer, “İdarelerce işçi statüsüne geçirilen ve işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alınacak toplu iş sözleşmesi hükümleri uygulandığı için Hizmet-İş Sendikası tarafından grev kararı alınmış, sadece 2 işçi greve katılmıştı. Hatta 1 personel bu süreçte 8 Ocak 2020'de emekli olduğu için sadece 1 personel greve devam etmişti. Belediye binası önünde 'Grev vardır' yazısı hala durmaktadır. Toplu bir grev niteliği taşımadığı, bireysel bir eylem niteliğinde olması sebebiyle grev kararının kaldırılmasına karar verildi. Bu karar sebebiyle şu anda yetki konusunda bir netlik olmadığı için sendikalar yasal sürecin tamamlanmasını beklemektedir. Karar alınınca yetki alan sendikalarla toplu iş görüşmelerine başlayacağız" diye konuştu.

Mecliste ayrıca gizli oyla Denetim Komisyonu üye seçimi gerçekleşti. Serhat Demir 49, Cengiz Büyükgebiz 40 ve Ali Polat 38 oyla Denetim Komisyonuna seçildi.

Yerel Haberler - Tüm İl ve İlçelerden Son Dakika Haberler
Yerel haberler sayfası, Türkiye'nin tüm illeri ve ilçeleri ile ilgili haberleri şehirlere göre düzenlenmiş haber servisidir.
TÜM YEREL HABERLERİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN... 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı