Beymelek Mahallesi'nde 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçiminde muhtar seçilen Ramazan İbik, 10 Haziran 2016 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından görevden alındı. O tarihten bu yana muhtarlık görevini birinci aza Nurullah Kuşakçı'nın yürüttüğü mahallede yeniden seçim yapıldı.
Beymelek Mahallesi'nde yapılan mahalle muhtarlığı seçiminde, kayıtlı 2 bin 813 seçmenden 2 bin 466'sı, 8 sandıkta oy kullandı. Kullanılan 2 bin 466 oyun 2 bin 414'ü geçerli, 52'si geçersiz sayıldı. 4 adayın yarıştığı seçimde geçerli oyların 1063'ünü alan görevden alınan eski muhtar Ramazan İbik yeniden muhtar seçildi. Diğer adaylardan Mustafa Kesten 999, Nurullah Kuşakçı 190, Ramazan Kaya 162 oy aldı.
Seçimden sonra açıklama yapan Beymelek Mahallesi Muhtarı Ramazan İbik, "Beymelekli hemşehrilerim yapılan bir yanlışı düzeltti. Beni tekrar Beymelek Mahallesi Muhtarlığına seçerek, bana olan güvenlerini bir kez daha gösterdiler. Demokratik bir seçim yarışı yaşadık. Bu yarışta yer alan diğer aday arkadaşlarımı da kutluyorum. Kazanan Beymelek ve Beymelek halkı oldu. Artık bana oy veren, vermeyen tüm Beymeleklilerin muhtarıyım. Bıraktığım yerden çalışmaya yeniden başlayacağım. Beni bu göreve yeniden seçen Beymelek halkına teşekkür ediyorum" dedi,