Belediye ile üniversiteden iki protokol

25.10.2017 22:49

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) arasında, üniversite-kent işbirliğinin artırılmasına yönelik iki protokol imzalandı.

Belediye ile üniversiteden iki protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AÜ arasında, başkanlık makamında düzenlenen iki protokol imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ve iki kurumun yöneticileri katıldı. Daha önce üniversite öğrencilerinin ulaşımının kolaylaştırılması açısından imzalanan protokolu hatırlatan Başkan Türel, “Üniversitemizle el ele, üniversitemizi içine kapanan bir kurum olarak değil, Antalya ve halkıyla bütünleşmiş, ekonomik ve sosyal birçok konuda Antalya'ya yol gösteren bir bilim yuvası olmasını arzu ediyoruz demiştik. Özlenen tablo olarak nitelendirebileceğim bu durumu son zamanlarda çok güçlü bir şekilde uyguluyoruz. Bu noktada Antalya ve Antalyalılar kazanıyor" dedi.

Protokolle üniversitenin belediye bünyesindeki müzelere bilimsel ve sanatsal destek sağlayacağını belirten Türel, konservatuar ve sahne sanatları, gençlik ve spor hizmetleri ve ASMEK'lerde akademisyenlerin seminer, kurs, konser, söyleşi gibi akademik her türlü desteği alabileceklerini anlattı. Türel, öğrencilerin talep etmesi durumunda üniversite içinde de ASMEK kursları sunabileceklerini kaydetti. Türel, bu projeyle üniversite kütüphanesinin usta öğreticiler ve belediye yöneticilerine açıldığını da söyledi.

İkinci protokolun ise coğrafi bilgi sistemleriyle ilgili olduğunu belirten Menderes Türel, “Öğrencilerin teorik bilgilerini güçlendirmenin yanında saha tecrübesini de artırmayı amaçlıyoruz. Coğrafi bilgi sistemleri artık bugün şehircilik çalışmalarının vazgeçilmezi adeta. Eğitimlerin bir kısmının belediye bünyesinde yapılmasıyla öğrenciler mesleki yeterliliklerine katkı sağlanmış olacak. Bu da üniversitede akademik eğitim alan öğrencilerin pratikte önemli bir gelişim sağlaması açısından fevkalade önemli bir adım olacak" dedi.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ILE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ARASINDA, UNIVERSITE-KENT ISBIRLIGININ ARTIRILMASINA YONELIK IKI PROTOKOL IMZALANDI.(fOTO:ANTALYA-DHA)

'Üniversite ile şehir kopuk' eleştirisini görev dönemi öncesinde hep duyduğunu ve haklı bir eleştiri olarak gördüğünü belirten AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Biz bu kopukluğu mümkün olduğu kadar telafi etmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi dışında sivil toplum örgütleri, vakıflar, dernekler, bakanlıklara bağlı il müdürlükleri ve sanayi ile birçok benzer protokoller yaptık. Üniversitenin birikimini şehrin diğer dinamikleriyle paylaşarak daha verimli hale getirmeye, bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Bu da onlardan bir tanesi olacak" dedi.

İki protokolle sanatsal, spor, kültürel ve eğitim alanlarında işbirliği ile coğrafi bilgi sistemleriyle ilgili işbirliğinin sözkonusu olduğunu belirten Rektör Ünal, “Coğrafi bilgi sistemleriyle ilgili alanda bir yüksek okulumuz ve bir fakültemizde programımız var. Bu öğrencilerimizin staj yapacağı, sahada göreceği yer pek mümkün değildi. Antalya Büyükşehir Belediyemizin bu birimi oldukça yetkin. Burayı öğrencilerimize açmanızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu protokoller dışında çok büyük sorun olan kampüs içi ve şehirden kampüse ulaşım konularında da radikal bir çözüm sağlandı" diye konuştu.

(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto