Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve TGK Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yeni, Kanada'daki ziyaretlerine bir yenisini daha ekledi.

Kanadalı Türk dostu fotoğraf sanatçısı Randy VanDerStarren ile birlikte Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Kerim Uras'ı, Başkent Ottowa'da ziyaret eden Başkan Mevlüt Yeni, Büyükelçi Uras ile birlikte Türkiye-Kanada arasında yapmak istedikleri tanıtım içerikli projeleri aktardı.

Büyükelçi Kerim Uras, Başkan Mevlüt Yeni'ye Kanada'da yaptığı Türkiye tanıtımı ile ilgili çalışmaları nedeniyle çok ett ve yapmayı planladıkları projeleri de destekleyeceğini söyledi.

Büyükelçi Kerim Uras, Kanadalı ünlü fotoğrafçı Randy ve bazı gazeteciyi Türkiye'de üstelik gönüllü bir gazeteci ve cemiyet başkanı olarak Turkiyemizin tanıtımı için misafir ederek ulkemizi sevdirdigini kurulan bu samimi dostluk köprüsü nedeniyle Kanada'da ülkemiz ile ilgili güzel yazılar çıktığını ayrıca Toronto havalimani dahil son bir yıldır Randy beyin katkısı ile tanıtım anlamında ciddi çalışmalari gözlemlediğini bu nedenle de emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ziyarette başkan Yeni ve Randy Van DerStarren'e ifade etti ve 'Devlet olarak ülkemiz yararına yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız' dedi

Mevlüt Yeni, sosyal medyadan yaptığı canlı yayında Kanada Büyükelçisi Kerim Uras'la aralarında geçen konuşmanın detaylarından bahsetti. İki ülke arasındaki iletişim ağını arttırmak ve bağlantıları kuvvetlendirmek adına yapılabilecek çalışmalar üzerine konuştuklarını aktaran Yeni, "Kanadalıların 3'te 2'si tatillerinde Avrupa'ya gidiyor ve çok ciddi paralar harcıyorlar. Kanada'da golf çok yaygın bir spor. Burada çok büyük golf sahaları var ancak kış mevsiminde hepsi karla kaplanmış vaziyette. Oysa Antalya'mız, aralıklı olarak hava muhalefetiyle karşılaşmak mümkün olsa da, yılın 12 ayı golf oynamak, spor yapmak için uygun durumda. Bizler neden böyle bir potansiyeli kendimize çekmeyelim ki?" şeklinde konuştu.

Toronto Başkonsolosu'nun 1,5 yıldır tuzim ateşesinin olmadığını ve bunu büyük bir hata olarak değerlendirdiğini dile getiren Mevlüt Yeni,"Dünyada Türkiye'nin pazarlanması konusunda çok ciddi sıkıntılar var. Türkiye potansiyeli çok yüksek bir ülke. Bizim ülke olarak içe kapanık turizm politikalardan vazgeçip, kendimizi dünyaya pazarlamamız gerek. Bütün dünyayı gezdiği halde, Türkiye'nin haritadaki yerini bilmeyen insanlar var. Kültür ve Turizm Bakanlığımız dış pazarda daha etkili çalışmalar yapmalı ve özellikle gönüllü tanıtım elçilerine destek vermeli " diye konuştu.

İhracat konusunda çok ciddi bir potansiyel olduğunu vurgulayan Başkan Mevlüt Yeni, verilere göre Kanada-Türkiye arasında son 2 yılda 1-2 milyar dolar olan ticaret hacminin, 5 milyar dolar seviyesine çıktığını belirtti. ABD üzerinden gelen ürünlerle birlikte gerçekçi rakamların 6-8 milyar dolar arasında olabileceğinin altını çizen Yeni, inşaattan gıdaya birçok sektörde Kanada'ya ihracat yaptığımızı, ülkemizin ve ürünlerimizin tanıtımının yeterli olması durumunda daha da fazlasını yapabileceğimizi ifade etti.

Sağlık turizmi potansiyeli yüksek

Kanada'da sağlık harcamalarının hayli yüksek olduğunu aktaran Mevlüt Yeni, Kanada'da yaptırılacak bir işlemin, Türkiye'de üçte biri fiyatına yapılabileceğini ifade etti. Büyükelçi Kerim Uras'la konu hakkında detaylı bir istişare yaptığını aktaran Yeni, "Büyükelçimiz, konuyla ilgili bakanı Antalya'ya göndereceğini ifade etti. Biz de kısmet olursa kendisini ağırlayacağız. Hastanelerimizi, otellerimizi, termallerimizi gezdireceğiz." dedi. Sağlık turizminin üzerinde durulması gereken bir konu olduğunun önemle altını çizen Mevlüt Yeni, bu konuyla ilgili ve Türkiye'nin tanıtımı, pazarlanması ile alakalı çalışmalarını ülkesi için elinden gelen en iyi biçimde sürdüreceğini ifade etti.

Başkan Yeni Büyükelci Kerim Uras'a ziyaret anısına Antalya Gazeteciler Cemiyetinin flamasını, Kanadalı ünlü fotoğrafçı Randy Van Der Starren ise içinde Türkiye'nin ve Kanada'nın güzelliklerini anlatan Türk Hava Yolları Kanada uçuşunun 10.yılı nedeniyle hazırlanmış İstanbul'dan Toronto'ya prestij kitabını takdim ettiler.

Mevlüt Yeni'nin sosyal medya hesabında yaptığı canlı yayınının tamamını izlemek icin bu linki tıklamanız yeterli .

https://www.facebook.com/gazeteciyeni/videos/10219449111271194/