Başkan Uysal'dan talimat

31.01.2020 09:58

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) ırkçı Yunan milletvekili Loannis Lagos’un Türk Bayrağı’nı yırtmasının hemen ardından tüm belediye tesislerine ay yıldızlı Türk Bayrağı asılması talimatı verdi.

Başkan Uysal'dan talimat

Başkan Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’de yere serili Yunan Bayrağı’nı kaldırtmasını hatırlatarak “Atatürk’ün de dediği gibi ‘Bayrak bir milletin onurudur’” dedi.

AP’de Türk Bayrağı’nın yırtan Yunan Milletvekili Lagos’a bir tepki de Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’dan geldi. Olayla ilgili gelişmeleri Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) için bulunduğu İstanbul’dan takip eden Başkan Uysal, ilgili birimleri harekete geçirerek tüm belediye tesislerine Türk Bayrağı asılması talimatı verdi. Talimatın ardından Muratpaşa Belediyesi ana hizmet binasının Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’na ve kentin en işlek caddelerinden

Tekelioğlu’na bakan cephelerine dev boyutlarda Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asıldı.

Başkan Uysal, 10 Eylül 1922 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir'in Yunan işgalinden kurtarılması sebebiyle bulunduğu şehirde, konaklayacağı evde üzerine basılıp geçilecek bir halı gibi serili Yunan Bayrağı’nı kaldırttığını hatırlattı. Başkan Uysal, “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Bayrak bir milletin onudur.’ Bayrak bir ulusun bütününü temsil eder, hiçbir ulusun bayrağı yırtılmamalı, yakılmamalı” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto