Başkan Ümit Uysal’dan önemli iklim değişikliği mesajı

13.11.2021 23:23

Antalya haber... Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, +0,5 Akdeniz’in Geleceği İklim Değişikliği Çalıştayı’nın açılışında “Hep beraber ne yapacaksak yapmanın zamanı. Ciddi çevreci tutum almak, orta alanda çok top çevirmemek, doğrudan sonuç alıcı, planlı hareketleri zorlamak mecburiyetindeyiz. Bütün kamu yönetimleri, hepimiz, hep beraber” diye konuştu.

Başkan Ümit Uysal’dan önemli iklim değişikliği mesajı

Antalya haber...  Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği ve dün tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda deniz dibi temizliği çalışmasıyla başlayan +0,5 Akdeniz’in Geleceği İklim Değişikliği Çalıştayı’nda bilimsel oturumlar Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Uysal, dünyanın giderek akut bir hal alan çevre ve su sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Hayatı tehdit eden bir durumun söz konusu olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, “Artık şu durumdan söz edemeyiz. Çevrecilik şirin bir sosyal duyarlılık değildir” dedi. Artık bireylerin, kurum ve kuruluşların, yerel ve genel idarelerin çok ciddi tutum alma zorunluluğu olduğunu dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi:“Hep beraber ne yapacaksak yapmanın zamanı. Çevreci faaliyetlerde bulunmak için çok geç. Çevreci sosyal faaliyetler ihtiyacımızı görmüyor. Ciddi çevreci tutum almak, orta alanda çok top çevirmemek, doğrudan sonuç alıcı, planlı hareketleri zorlamak mecburiyetindeyiz. Bütün kamu yönetimleri, hepimiz, hep beraber.”

“SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANACAK”

Çalıştayda gerçekleştirilecek bilimsel oturumların ardından bir sonuç bildirgesinin açıklanacağını belirten Başkan Uysal, “Net, somut, uyaran bir sonuçla çıkmak istiyoruz. Acil eylem planına ve uygulama yapmaya bütün kurum ve kuruluşları davet ediyoruz” dedi. Bunun zorunluluk olduğunu dile getiren Başkan Uysal, çünkü hala su kıtlığına yol açacak ürün deseni içinde bulunan tarım ürünlerinin desteklendiğini, mevcut olan su kaynaklarının kirletildiğini, atık yönetimi iş birliğinin yüzde 100 sağlanamadığına dikkat çekti.

CANLI HEYKEL PERFORMANSI

Başkan Uysal’ın konuşması sırasında Türkan Şoray Kültür Merkezi sahnesinde su kıtlığına dikkat çeken canlı heykel performansı kendisine eşlik etti. Başkan Uysal, konuşmasının ardından, çalıştay kapsamında su altı fotoğraf sergisi açılan Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği (SUFOD) Yönetim Kurulu Başkanı Ateş Evirgen’e teşekkür plaketi takdim etti.

‘ANTALYA YAŞANMAZ HALE GELEBİLİR’

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve çalıştay bilimsel oturum danışmanı Prof. Dr. Gökhan Civelekoğlu ise çalıştayın isminde yer verilen +0,5 rakamı ve Akdeniz’in Geleceği ifadesinin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Civelekoğlu, bilimsel senaryolarda dünyada sıcaklığın 2030 yılına kadar 1,5 derece artacağı ve artışın bununla ile sınırlı kalması için acil harekete geçilmesi gerektiği uzun süredir belirtildiğini aktardı.

Aksi taktirde yükselişin 2 dereceyi bulacağı ve aradaki +0,5 derecelik farkın, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Akdeniz Havzası’nı 2 ila 8 kat daha olumsuz etkileyeceği öngörüldüğünü aktaran Prof. Dr. Civelekoğlu, “Türkiye’de bu durumdan en çok etkilenecek kentlerden biri de Akdeniz kıyısına 640 kilometre sınırı olan Antalya. Özetle yarım derecelik sıcaklık artışı, Antalya’mızı yaşanmaz hale getirebilir” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi