Başkan Tütüncü "zirai don" nöbetinde

10.02.2020 14:54

Başkan Hakan Tütüncü, ilçesindeki Gaziler Mahallesi’ndeki örtü altı ürecilerini, hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü gece saatlerindeki zirai don nöbetlerinde yalnız bırakmadı. Cumartesi ve Pazar geceleri Gaziler’e giden Tütüncü, seralarını sıcak tutmak isteyen üreticilerle sobaya odun attı.

Başkan Tütüncü "zirai don" nöbetinde

Geçtiğimiz günlerdeki soğuk havalarda Aksu’daki çiftçileri, zirai don nöbetlerinde yalnız bırakmayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü hafta sonu da ürünlerini soğuktan korumak için mücadele eden ilçesindeki üreticilerin yanındaydı. Başkan Hakan Tütüncü, Cumartesi ve Pazar günü hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü gece saatlerinde, Gaziler Mahallesi’nde seralarında zirai don nöbeti tutan örtü altı sebze üreticilerini ziyaret etti.

Tütüncü, 02.00’de sera nöbetinde

Tütüncü, seralarına gittiği Muttalip Güneş ile Cemil Koyun adlı çiftçilerle, ürünlerin soğuk havalardan korunması için yakılan sobalara odun attı. Hal ve hatırlarını sorduğu üreticilere, kolaylıklar dileyen Başkan Tütüncü, “Antalya’nın soğuk kış gecelerinde saatler 02.00’yi geçerken Gaziler Mahallemizde çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanındayım. Onlar zirai don nöbetindeler, seralarını sıcak tutmak için uyumuyorlar. Uykusuz gecelerinde çiftçilerimizin yanlarında olmak istedim” dedi.

"Ürünlerin kıymetini bilin"

Sofralara gelen tarım ürünlerinin, büyük bir emekle yetiştirildiğine işaret eden Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Antalyalı üreticilerin soğuk kış geceleriyle mücadelesi devam ediyor. Çiftçilerimiz, ürünleri soğuk havadan etkilenmesin diye seralarında sabaha kadar soba yakıyor. Seralarına geldik. Üreticilerimizle birlikte olduk. Üreticilerimizin soğuk kış gecelerindeki emeklerini görmek istedik. Aslında sofralarımıza gelen tarım ürünlerinin ne kadar zor şartlar altında, ne kadar büyük emeklerle yetiştiğini bu soğuk kış günlerinde bir kez daha gördük.”

Soğuk gecede tarhana çorbası

Başkan Hakan Tütüncü, seralarını ziyaret ettiği çiftçilerin evlerine de misafir oldu. Yer sofrasında ailelerle tarhana çorbası içen Tütüncü, sosyal medya hesabından, “Gecenin bu vakti nöbette olan çiftçilerimizin sofrasına oturmak, onlarla sevgi dolu bir vakti paylaşmak ne kadar da hoş. Anlatamam” mesajını paylaştı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto