Başkan Türel'den Kadir İnanır'a yanıt

14.10.2017 11:31

Ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır’ın Uluslararası Antalya Film Festivali’ne yönelik eleştirilerine Başkan Menderes Türel’den yanıt geldi.

Hürriyet Gazetesi'nden Salim Uzun'un haberine göre Uluslararası Antalya Film Festivali’ne alternatif olarak İstanbul’da düzenlenecek olan Ulusal Yarışma hakkında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “inadına bir yaklaşım veya karikatürize anlayışla düzenlenen festivallerin Türk sinemasına ne katkı sağlayacağını zaman gösterecektir” dedi. Ulusal Yarışma’nın jüri üyesi Kadir İnanır’ın, “Festivalimizi geri istiyoruz” sözlerine de yanıt veren Türel, “Antalya Film Festivali Türkiye’nindir, Antalya’nındır. Biz Türk sinemamızı güçlendirmeye, çapını, boyunu, boyutunu geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

‘KALİTELİ İŞLERİ DESTEKLERİZ’

Bazı sinemacılar 20-27 Ekim tarihlerinde ‘Ulusal Yarışma’ adıyla İstanbul’da alternatif bir yarışma düzenlenmesini de yorumlayan Türel, şöyle dedi: “Başka festivallerle ilgili benim yorum yapmam doğru olmaz. Biz, Türkiye’de kaliteli, nitelikli, saygın film festivallerinin olmasını isteriz ve destekleriz.”

‘KARİKATÜRİZE ANLAYIŞ’

“Ancak inadına bir yaklaşım veya karikatürize anlayışla düzenlenen festivallerin Türk sinemasına ne katkı sağlayacağını zaman gösterecektir. Biz sinema endüstrimize katkı koyacak herkese başarılar dileriz. Antalya Uluslararası Film Festivali çok farklı kulvardadır. Ulusal film yarışmalarıyla uluslararası film yarışmasının bulunduğu bir festivali karşılaştırmak elmayla armudu karşılaştırmaktan öteye gitmez.”

KADİR İNANIR NE DEMİŞTİ?

Ulusal Yarışma’nın jüri üyesi olan Kadir İnanır, “Altın Portakal’dan ulusal film kategorisinin kaldırılmasına halk karar verseydi buna itirazımız olmazdı. Ancak bu kararı halk vermedi. Biz festivalimizi geri istiyoruz. Tek derdimiz de bu. Kimseyle kavga hesabı da yapmıyoruz. Bu sinema sektörünün aldığı bir karar. Asıl zararı biz değil ulusal niteliği kaldıranlar veriyor. Biz bu festivale el birliği ile yüceltiyoruz. Bu festival yücelecek ve kentine geri dönecek” demişti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto