Başkan Muhittin Böcek'ten 'ortak akıl' vurgusu

11.02.2021 16:22

Antalya haber... ASAT ve ALDAŞ ile koordineli 'Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi' bilgilendirme toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başkan Böcek, Antalya'yı her konuda ortak akılla geleceğe taşıyacaklarını söyledi.

Başkan Muhittin Böcek'ten 'ortak akıl' vurgusu

Antalya haber... ASAT Genel Müdürlüğü'nde ASAT ve ALDAŞ ile koordineli Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Başkan Baş Danışmanı Cem Oğuz, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve ALDAŞ Genel Müdürü Kıvanç Kuzay ve yöneticiler katıldı. Toplantıda yatırımlarla ilgili Başkan Böcek ve ekibine ASAT ve ALDAŞ yöneticileri tarafından sunum yapıldı.

ALTYAPI YATIRIM HEDEFLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda İller Bankası Uluslararası Daire Başkanlığı aracılığıyla Dünya Bankası'ndan temin edilmiş olan 500 milyon TL tutarlı Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi ve Dünya Bankası, IPA Fonları ve Asya Katılım Bankası finansmanıyla planlanacak 5 milyar TL tutarındaki altyapı yatırım hedefleri değerlendirildi. ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi kapsamında Dünya Bankası'ndan alınan 58 milyon Euro kredinin kullanımı ile ilgili çalışmaları anlattı. Söz konusu kredi kapsamında Antalya merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 300 kilometre kanalizasyon hattı çalışması başlatıldığını, bunun 90 kilometresinin tamamlandığını anlatan Kurt, ortalama aylık 10 kilometrelik kanalizasyon imalatı gerçekleştirildiğini vurguladı.

SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

ALDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilen sunumda ise hâlihazırda devam eden 500 milyon TL'lik proje kapsamındaki 300 km kanalizasyon, 2 m3/sn ilave su temini ile 30 km içme suyu hattı ve 10000 m3 su deposu inşaatı ASAT Genel Müdürlüğü'nün işletim kabiliyetini ve kurumsal gelişimini artırmaya yönelik 600 bin adet su sayacı ile 14 yeni iş makinesi ve 160 adet bileşen ekipman teminlerinin gerçekleştirilmesi çalışmalarında gelinen süreç hakkında bilgi verildi.

'ENERJİ MALİYETLERİ DÜŞECEK'

Toplantıda ayrıca Antalya Kenti İçmesuyu temini açısından hayati öneme sahip proje bedeli 700 milyon TL olan Karacaören İçmesuyu Temin ve Arıtma Tesisi Projesi için DSİ tarafından ihale ilanının yayımlandığı bilgisi verilerek, projenin inşaat kontrollüğü hizmetlerinin DSİ ile işbirliği yapılarak ALDAŞ tarafından yürütüleceği bildirildi. Proje tamamlandığında Antalya Kenti İçmesuyu temininin yeraltı sondajlarına bağımlılığını ortadan kaldıracağı, ASAT Genel Müdürlüğü'nün en büyük giderlerinden olan enerji maliyetlerinin düşeceği ifade edildi.

BAŞKAN BÖCEK: "ANTALYA'YA NE İHTİYAÇ VARSA YAPILACAK"

Sunuma katılıp, yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise birlik ve beraberlik içerisinde Antalya'ya ne ihtiyaç varsa yapılacağını belirterek, Antalya'yı ortak akılla geleceğe taşıyacaklarını söyledi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı