CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'nın ortak değerlerini elden çıkarmaya başladığını, bunun son örneğinin de Tünektepe'nin 29 yıllığına özelleştirilmek istenmesi olduğunu söyledi. Başkan Kumbul, Konyaaltı sahilinin hemen bitiminde yükselen 600 metre rakımlı Tünektepe'nin, üzerindeki tesisler ve yeni yapılan teleferikle özelleştirilmesine yönelik ihalenin kabul edilemez olduğunu belirtti.

'KİRALAMA DEĞİL ÖZELLEŞTİRME'

1970'li yıllarda İl Özel İdaresi tarafından yapılan Döner Gazino ve diğer sosyal tesislere, son yıllarda teleferiğin de eklenmesiyle Tünektepe'ye ilginin arttığına değinen Kumbul, şunları kaydetti:

"Anlaşılan bu durum rantçıların iştahını kabarttı. Türel kentin ve kentlinin ortak değerlerini satmayı ya da sudan ucuza kiralamayı temel politika edindi. 29 yıllık süre ile Tünektepe'yi ihale etmek 'Al senin olsun' anlamına gelmektedir. Üstelik bizim paramızla yapılan teleferik işletmesi de ihaleyi alan şirkete verilmiştir. Bunun adı kiralama değil, özelleştirmedir."

'TÜNEKTEPE HALKIN ELİNDEN ALINIYOR'

Tünektepe ihalesini alan firmanın 35.8 milyon liralık yatırım yapacağını, belediyeye de yıllık 1.6 milyon lira kira ödeyeceğini ifade eden Bekir Kumbul, "Belediye Başkanı Menderes Türel, yatırım maliyetinin yüksekliğinden, kaynak bulamamaktan söz etmesin. Sürekli ilçelere yüzlerce milyon liralık yatırım yaptıklarını, Bütünşehir Yasası ile belediyenin büyük mali olanaklara kavuştuğunu, milyarlarca liralık bütçelere sahip olduklarını söylüyor. Sayın Türel, parasızlıktan yakınamaz. Tünektepe Projesi, Büyükşehir'in kendi olanaklarıyla yapılabileceği bir yatırımdır. Eğer içi boşaltılmadıysa Büyükşehir'in Tünektepe'yi işletecek şirketleri vardır. Hal böyleyken Tünektepe'yi özelleştirmek, kentin bir değerinin daha halkın elinden alınmasıdır. AKP politikaları ile zaten giderek yoksullaştırılan halkımız Türel'in deyimi ile Tünektepe'yi artık sadece kartpostal gibi seyredecek" diye konuştu.

Menderes Türel'in görev süresinin dolmasına bir yıl kaldığını vurgulayan Bekir Kumbul, "Sayın Türel, giderayak kentin değerlerini satıp savmaya çalışıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Antalyalılarla kamu mallarını, sahillerini, koylarını elimizden bir bir alınmasına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Rantçıların, değerlerimizi yok pahasına elimizden almasına 'dur' diyeceğiz" dedi.

(DHA)