Başkan Hakan Tütüncü'den vatandaşlara aşı olun çağrısı

07.09.2021 13:20

Antalya habeKepez Belediyesi, mobil aşı merkezi ile ilçenin bütün mahallelerinden Antalya’nın ilçelerine kadar binlerce vatandaşın ayağına Covid-19 aşısı hizmetini götürüyor. Mobil aşı merkezini ziyaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “Herkes aşısını olsun” çağrısı yaptı.

Başkan Hakan Tütüncü'den vatandaşlara aşı olun çağrısı

Antalya haber... Kepez Belediyesi, Covid-19 hastalığının önlenmesinde en önemli araç olan aşılanmaya mobil aşı merkezi hizmetiyle destek veriyor. Sağlık Bakanlığı'nın, tıp merkezi statüsü vermesinden dolayı aşı yapma yetkisi bulunan Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi, gezici sağlık aracıyla Covid-19 aşısını vatandaşın ayağına götürüyor. Belediye Sağlık Merkezi, vatandaşın aşıya kolay bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla gezici sağlık aracını, mobil aşı merkezine dönüştürdü.

43 MAHALLEDE AŞI HİZMETİNİ TAMAMLADI

Sağlık merkezinin çalışanları tarafından da bu aşı merkezinde, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü desteği ile 12 Ağustos tarihinden itibaren Covid-19 aşısı hizmeti vermeye başlandı. Sağlık merkezinin önünde haftanın beş günü gündüz saatlerinde aşı hizmeti veren gezici sağlık aracı, bu hizmetini akşam saatlerinde ilçenin mahallelerinde sürdürdü. İlçenin 68 mahallesine gidecek olan gezici sağlık aracı, 43 mahallede aşı hizmetini tamamladı.

"6 BİNDEN FAZLA AŞI YAPILDI"

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezinin mobil aşı merkezi, hafta sonları da gelen aşı daveti üzerine de Antalya’nın ilçelerine gidiyor. Kepez gezici sağlık merkezi, Kaş, Kemer, Alanya ve Manavgat ilçelerindeki kırsal mahallelerde Covid-19 aşı çalışması gerçekleştirdi. Bugüne kadar 6 binden fazla vatandaşa Covid-19 aşısı yapan Kepez Belediyesi, yatağa bağımlı hastalar ile bedensel ve zihinsel engelli vatandaşları unutmadı. Evlerine gidilerek, bu vatandaşların aşıları da yapıldı.

“AŞILARIMIZI YAPTIRMALIYIZ"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, sağlık merkezi önündeki mobil aşı merkezini ziyaret etti. Aşı olacak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Tütüncü, merkezin sağlık çalışanlarına da kolaylıklar diledi. Başkan Tütüncü, açıklamasında Covid -19 ile mücadelenin en önemli enstrümanının aşı olduğunu belirterek, “Aşılarımızı yaptırarak, bu sürece katkı vermeli ve Covid ile mücadelede bir avantaj elde etmeliyiz. Bu bakımdan hemşehrilerimizin aşıya daha kolay ulaşabilmesi için gezici sağlık merkezimizi, gezici aşı merkezimiz haline dönüştürdük” ifadesini kullandı.

"ON BİNLERCE HEMŞEHRİMİZE AŞI İMKANI SUNDUK"

Mobil aşı merkezinin 12 Ağustos’ta hizmet vermeye başladığını aktaran Tütüncü, “Bugüne kadar 42 mahallemizde Covid-19 aşılarını hemşerilerimizin ayağına götürdük. Bu hizmeti 68 mahallemizin tamamına götüreceğiz. On binlerce hemşehrimize aşı imkanı sunduk, sunuyoruz. Kepez'in mahallelerinde bu aşılama çalışmalarını yaparken, Antalya'nın diğer ilçelerinden de davetliler geldi. Davet edildiğimiz bütün ilçelerde Kepez Belediyesi, gezici aşı merkezi ile hemşehrilermizin ayağına Covid-19 aşılarını götürdü” diye konuştu.

Kepez Belediyesinin, sağlıkta bir farkının da daha olduğunun altını çizen Hakan Tütüncü, “Yatağa bağımlı hastalığı olan hemşehrilerimizin de aşılarını sağlık merkezimizin çalışanları evlerinde yataklarının başında yapıyor. Bunun için bir telefon yeterli oluyor. Belediye sağlık merkezimiz hizmette sınır tanımıyor. Büyük bir sorumluluk bilinci ile duygusu ile hemşehrilerime hizmet getirmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

"AMAN DİYEYİM, HERKES AŞISINI OLSUN”

Başkan Tütüncü, konuşmasının sonunda aşı konusunda vatandaşlara,“Bu dönemde herkes ağzına geldiği gibi konuşuyor. Şu an pandemi ile mücadelenin en önemli enstrümanı aşı. Bilim bize bunu söylüyor. Bilimin ışığı içerisinde biz meseleyi değerlendirdiğimizde mutlaka aşı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Şahsen ben kendim aşı sıram gelir gelmez hiç beklemeden aşılarımı oldum. Rahatsızlığı da geçirdim. Rahatsızlığı hafif geçirdim ve kısa sürede şifaya kavuştum. Aman diyeyim, herkes aşısını olsun” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı