Başkan Esen afet günlerini anlattı! 'Yerle gök yarıldı'

22.02.2023 20:42

Antalya haber... Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ANSİAD) 'Deprem bölgesinden izlenimler' paneline konuk olan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilk günden itibaren bulunduğu deprem bölgesinde yaşadıklarını iş insanlarıyla paylaştı.

Başkan Esen afet günlerini anlattı! 'Yerle gök yarıldı'

Antalya haber... Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde etkili olan depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinde olan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ANSİAD'ın düzenlediği 'Deprem bölgesinden izlenimler' konulu panele konuk oldu. Panelde sözlerine iş insanları ve bölgeye yardım gönderen herkese teşekkür ederek başlayan Başkan Esen, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara da sağlıklı bir yaşam dileklerinde bulundu. Antalya iş dünyasının büyük bir hassasiyetle afetzedelerin yanında yer aldığını ifade eden Esen, “Anlatacak çok fazla detay var. Gördüğümüz manzara karşısında çok büyük üzüntü yaşadık. Bölgede kaldığımız süre boyunca arabada uyuduk" dedi.

YERLE GÖK YARILDI

Deprem olduktan hemen sonra gelen telefonlar sayesinde depremden haberdar olduğunu belirten Başkan Semih Esen, “Arkadaşlarım depremin şiddetini belirtmek için 'yerle gök yarıldı' şeklinde bir ifade kullandı. Birkaç dakika içerisinde de depremin yalnızca Kahramanmaraş'ta değil, 11 ilde etkili olduğunu, etkilenen şehirlerde de binaların yıkıldığını, can kayıpları ve ağır yaralılar olduğunu duydum" dedi. Haberi alır almaz harekete geçtiklerini aktaran Başkan Esen, ilk etapta 30 kişiden oluşan sivil savunma ekiplerini ve bölgenin soğuk olmasından dolayı iki tır battaniye ile yola çıktıklarını kaydetti.

İLK ULAŞAN EKİP BİZDİK

Afet bölgesine 30 kişilik sivil savunma ekibi ve yardım TIR'ları ile yola çıktıklarını belirten Esen, 8 saatlik yolu 19 saatte gidebildiklerini söyledi. Kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda kendi kullandığı araçla ara ara kara saplandıklarını ifade eden Esen, Göksun'a zor şartlarda ulaştıklarını dile getirdi. Bölgeye gider gitmez Göksun kaymakamını aradığını söyleyen Esen, “'Biz geldik, arkamızdan da ekiplerimiz geliyor' dedim. Çok sevindiler. İlk ulaşan ekip bizdik. 26 saat geçmişti ama bizden başka kimse yoktu o anda. Oradaki görevliler dahil kimse ne yapacağını bilmiyordu. Görevlilerin yakınları da depremden etkilenmişti. Büyük bir çaresizlik vardı" şeklinde konuştu.

HEPİMİZ SAHADAYDIK

Deprem bölgesindeki başlıca ihtiyacın ısınma olduğunu gördüklerini aktaran Esen, öncelikli olarak battaniyeleri dağıttıklarını söyledi. Daha sonra başlattıkları yardım kampanyasının bölgeye ulaştığını belirten Esen, gelen yardımları ekipleri ile birlikte direkt köylerdeki afetzedelere ulaştırdıklarını kaydetti. Geceleri eksi 15 derece olan hava sıcaklığının birkaç gün sonra eksi 27 derecelere kadar düştüğünü ifade eden Esen, gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak adına ilk günden bu yana çalıştıklarını kaydetti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin de deprem bölgelerinde koordinasyon merkezi kurduğunu aktaran Başkan Esen, her büyükşehir belediye başkanına bir sorumluluk sahası ve ilçe belediye başkanlarından oluşan bir ekip belirlenerek daha organize bir şekilde çalışıldığını kaydetti.

BİLİM NE DİYORSA O

Panele katılan iş insanlarından birinin, Antalya'da yaşanabilecek bir deprem için ne gibi önlemler alınacağı sorusunu yanıtlayan Başkan Esen, “Dün arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bundan sonra inşa edilecek yapılarda fore kazık sisteminin zorunlu hale gelmesini meclise getireceğiz. Hurma ve Sarısu bölgesinde bu sistem zorunlu hale gelecek. Ayrıca, tüm binalar kontrol edilecek. Kolonları kesilmiş binalar tespit edilip yıkım kararı alınacak. Ne pahasına olursa olsun bunu yapacağız" dedi. Bu tip konular kendisinin önüne geldiğinde vicdanı ve emsal gerçeklerle hareket ettiğinin altını çizen Başkan Esen, “Misal geçmişte, yapılmak istenen bir benzin istasyonu gündeme geldi. Olmaz dedim" şeklinde konuştu. Esen, "Kötü evlerin hepsini yıkacağım dersem popülizm yapmış olurum. Yıkılma şartıyla kayıt alınır. Babam mezardan kalksa geri adım atmam. Kendi evim de dahil, yıkılması gerekiyorsa bu yıkılsın derim. Vicdan ve bilim ne diyorsa onu yaparım" dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor