Antalya haber...   Covid-19 salgınının yanı sıra, balon balığının aşırı üremesi ve deniz salyası gibi riskler nedeniyle  2021 yaz sezonuna  endişeli giren Antalya turizm sektörü bu kez de Akdeniz’de balık avlayan trol teknelerinin gruplar halinde kıyıya yanaşması nedeniyle huzursuz oldu.

BALON BALIKLARI BU TEKNELERİ TAKİP EDİYOR

Alanya ilçesine dev balıkçı tekneleriyle grup halinde giriş yapan Karadenizli balıkçılara büyük tepki oluştu. Alanya halkı turizmin büyük sorunlarla ve risklerle karşı karşıya olduğu bu dönemde trollerin peşlerindeki balon balığı sürüleriyle ilçe sahiline gelmesine tepki göstererek, “Turizm zaten aşırı saldırgan balon balığı akını nedeniyle huzursuz ve bu sorunun çözümü için acil önlemler bekliyor. Bu da yetmiyormuş gibi bir de trollerin peşlerine takılan sürüler halindeki balon balıkları sahillerimizi işgal edecek” diye konuştular.

KORONAVİRÜSÜ DE TAŞIYORLAR

Öte yandan covid-19 salgını döneminde ciddi bulaşma sorunlarıyla karşı karşıya kalan Alanya ilçesinde, koronavirüsün yayılmasının geçtiğimiz yıl ilçeye gelen trollerin sorumlu olduğu iddia ediliyor. Trollerde çalışan ve Alanya’ya çıkan balıkçıların içinde covid-19 hastalarının bulunduğunun ortaya çıktığını belirten Alanyalılar, “Tekne personelinin ilçeye gelmesinin ardından Alanya’da hızla koronavirüs yayıldı. 32 balıkçıdan 4’ünde koronavirüs çıktı ve teknede karantina altına alındılar. Bir aydır ilçemizde virüs vakası görülmüyordu, trollerin gelmesinin ardından ilçede yine vakalar başladı” şeklinde yakınıyorlar. Öte yandan trol teknelerinin av yaptıkları bölgedeki deniz dibine hasar vererek canlı yaşamına büyük zararlar verdiği de belirtiliyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.