Bakan Soylu'dan dikkat çeken Antalya açıklaması

17.07.2022 16:55

Bayram tatilinin son gününde yollarda büyük yoğunluk yaşanıyor. 2018'deki 9-10 günlük bayram tatilinde kazalarda 148 kişinin hayatını kaybettiğini, şu anda bu rakamın 64 olduğunu belirten Soylu “Trafik kazasında en çok ölümle karşı karşıya kaldığımız 4 vilayetimiz var. Bunlardan birisi Antalya! 7 kişi hayatını kaybetti " şeklinde konuştu.

Bakan Soylu'dan dikkat çeken Antalya açıklaması

Bolu’da trafik denetimlerine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaza oranlarında düşüş yaşandığını belirterek, “Geldiğimiz yer ölümlü trafik kazalarında ve ölümlerde yüzde binde 9.6’dan yüz binde 5.8 seviyesidir. Bizim için Avrupa standartlarına yaklaşmadır” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatili boyunca devam edecek olan trafik tedbirlerini yerinde denetlemek amacıyla Gerede-Karabük karayolu üzerinde kurulan uygulama noktasına geldi. Ekiplerin çalışmalarını yerinde denetleyen Bakan Soylu, Emniyet Müdür Yardımcısı Habip Aksar’dan bayram boyunca alınan tedbirler, güzergahtaki trafik yoğunluğu ve yaşanan kazalarla ilgili bilgi aldı. Uygulama esnasında durdurulan araçlardaki sürücülerle de sohbet eden Bakan Soylu, sürücüleri dikkatli seyahat etmeleri konusunda uyararak, araçlarda bulunan çocuklara hediyeler verdi.

“KAZALAR 3'TE 1 ORANINDA DÜŞTÜ”

Bakan Soylu, denetimler ve eğitimler sonucunda trafik kazalarındaki ölüm oranlarının düştüğünü ifade ederek, “Yaptığımız trafik denetimleri, eğitimlerimiz ve ortaya koyduğumuz süreçlerle bugün dünyanın gelişmiş ülkelerindeki standardizasyonu hemen hemen yakaladık. Son 10 yılda 10 günlük bayram günlerinde trafik kazalarında gerek ölümlü kazalar, gerekse ölüm sayılarında özellikle ölüm sayısında hayatını kaybedenlerin sayısı ortalama günde 15 iken, şu anda günde 7. 2018 yılında 9 günlük bayramdaki trafik kazalarında ölen vatandaşlarımızın toplamı 148’di. Şu saate kadar aldığımız toplam rakam 64. Neredeyse yarıdan daha aşağı, 3’te 1’lik bölüme yakın can kaybıyla karşı karşıya kaldığımız trafik kazaları oldu” dedi.

“GEÇEN BAYRAMA GÖRE TRAFİK YÜZDE ARTTI”

Bolu güzergahında trafiğin geçen yıla göre yüzde 50 arttığını söyleyen Soylu, “Buradan gerek Anadolu istikametine, gerekse Anadolu’dan İstanbul istikametine toplam gelen araç sayısı bir önceki bayramda 900 bin seviyesindeyken şu anda 1 milyon 500 bini aşmış durumda. Geçen bayramlara göre yüzde 50 üzerinde trafik yoğunluğu olmasına rağmen kazalarda ve ölümlü kazalarda ciddi bir azalma oldu” diye konuştu.

“20 KARA NOKTADA KAZA YAŞANMADI”

Bakan Soylu, ülke genelinde kara nokta olarak belirlenen 20 yerde ölümlü kazanın yaşanmadığını ifade ederek, “Trafik kazasında en çok ölümle karşı karşıya kaldığımız 4 vilayetimiz var. Bunlardan birisi Antalya 7. Balıkesir, Hatay ve Ankara’da 4. Geçen bayramlarda yaya ölümlerinde içimizi acıtan bir tablo vardı. Şu ana kadar 6 yaya ölümü var. Motosiklet kazaları bizim için önemliydi. Şu ana kadar motosiklet kazasından ölen 8 vatandaşımız var. Aslında kritik noktalarımızı belirledik. Kara nokta olarak belirlediğimiz 20 nokta var. Şu ana kadar bu 20 noktada ölümlü kaza söz konusu değil. Bu da bizim açımızdan önemli” şeklinde konuştu.

“HIZ LİMİTLERİNİN ARTMASINDA İYİ BİR SINAV GEÇTİK”

Otoyollarda artırılan hız limitleri konusunda iyi bir sınav verdiklerini söyleyen Soylu, “Ankara-Niğde yolunda bir ölümlü kazamız oldu. Tek bir kaybımız oldu. Onun dışında 1 Temmuz’dan itibaren böyle bir kaza söz konusu değil. Hız limitlerinin standardı yüksek olan yollarda standartlarına göre arttırılması hususunda şu ana kadar iyi bir sınavdan geçtiğimizi düşünüyorum. Geldiğimiz yer ölümlü trafik kazalarında ve ölümlerde yüzde binde 9.6’dan yüz binde 5.8 seviyesidir. Bizim için Avrupa standartlarına yaklaşmadır. Bu önemlidir. Çünkü 2018 yılında toplam 23 milyon araç vardı, şimdi 25,5 milyon araç var. o zaman 29 milyon sürücü vardı. Şimdi 33,5 milyon sürücü var. Bütün bunlar artmasına rağmen Türkiye’de trafik kazaları ve trafik kazalarında ölümler sürekli olarak düşmektedir” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, son olarak şov yapmadıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Bu konularda her bayram yollardayız. Belki birilerinin kulaklarına pelesenk olur. Şov yapmıyoruz, işimizi yapıyoruz. Ve işimizin sonunda da sonucunu alıyoruz. Bu işler konuşmakla olmaz. Bu işler çalışmakla, gayretle ve bayram seyran dinlemeden çalışmakla olur.”

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: İHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı
Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde ..

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! ..

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan ekonomik ve kültürel gelişmesine katkı sunacak proje

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysald..

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan ekonomik ve kültürel gelişmesine katkı sunacak proje
Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanmıştı! Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün itirazı reddedildi

Antalya'da teleferik kazası sonrası tu..

Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanmıştı! Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün itirazı reddedildi
Seçil Erzan davası Side'deki banka müdürünü yakalattı! Müşterilerin hesaplarından para çalmışlar

Seçil Erzan davası Side'deki banka müd..

Seçil Erzan davası Side'deki banka müdürünü yakalattı! Müşterilerin hesaplarından para çalmışlar