Antalya'yı toz tabakası kapladı Antalya'yı toz tabakası kapladı
Antalya haber...ATSO'nun Nisan ayı meclis toplantısı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hem meclis divanı hem de yönetim kurulunun çocuklardan oluştuğu özel bir oturumla başladı. 23 Nisan özel oturumunda çocuklar, çevre sorunlarından eğitime, çocuklara yönelik suçlardan çocuk haklarının düzenlenmesine birçok konuda önemli mesajlar verdi.

KOLTUKLAR EMANETİNİZ

Meclis Başkanı görevini üstlenen 12 yaşındaki Kemal Kumru, 23 Nisan etkinliklerinin çocukların bir günlüğüne başkanlık koltuğuna oturtulduğu bir müsamere gibi sunulmasının yanlış olduğunu belirterek, “Bunu bir müsamere gibi sunmaktan ya da algılamaktan lütfen vazgeçiniz. 23 Nisanlar, makam ve görevlerin birkaç saatliğine çocuklara emanet edildiği bir gün değildir. 23 Nisan, makamın gerçek sahiplerinin, emanetlerini kontrole geldikleri, yılın en anlamlı ve özel günüdür. 23 Nisanlar bu bakımdan, bir hesap günüdür. Yılın 364 günü emanetçisi olduğunuz sorumluluklarınızı, makam sahiplerinin huzurunda, sorgulama günüdür" dedi.

GELECEĞİN SAHİBİ ÇOCUKLAR

ATSO Başkanı adına konuşmasını gerçekleştiren 11 yaşındaki Aleksandra Sayılık, Mustafa Kemal Atatürk tarafından TBMM'nin açılışının çocuklara armağan edildiğini hatırlatarak, “Ulu önder her fırsatta Türkiye'nin geleceğinin çocukların ellerinde olduğunu ve ülkenin kalkınmasında önemli bir role sahip olacaklarını vurgulamıştır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların ülkenin geleceği için ne kadar önemli olduklarının altını çizmek ve onların kendilerine olan güvenlerini artırmak amacıyla armağan edilmiştir" dedi.

ÇOCUK VE İSTİSMAR KELİMESİ YAN YANA OLAMAZ

Çocuk istismarının hala yaşanıyor olmasının büyük bir sorun olduğuna işaret eden Başkan Sayılık, “Sizlerden öyle bir ülke istiyoruz ki; içinde 'çocuk' kelimesinin yer aldığı hiçbir cümlede 'istismar' kelimesi bulunmasın. Taleplerimizin en başında iyi bir eğitim, iyi bir gelecek ya da yüksek teknolojiye erişim imkânları yerine, çocukların cinsel, fiziksel veya duygusal istismara maruz kalmasını engellemenizi istemek zorunda olduğumuz için oldukça üzgünüz" diye konuştu.

KOLTUKLARI EMANET ETTİLER

Yönetim kurulu koltuklarına oturan diğer çocuklar da eğitimden tarıma, turizmden sağlığa, hayvan hakları ve iklim değişikliğine kadar birçok konuda meclis üyelerine ve büyüklere seslenerek, daha iyi bir dünyada yaşamak için talep ve önerilerini dile getirdi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumunu sonlandıran çocuklar, seçilmiş olan meclis divanı ve yönetim kurulu üyelerine koltuklarını emanet ettiklerini dile getirerek 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde salondan ayrıldı.

HIZLI TREN İÇİN İMZA KAMPANYASI

Çocukların özel oturumunun ardından da ATSO Nisan ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Öztürk başkanlığında devam etti. Toplantıda, genel değerlendirmelerde bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya gündeminde uzun yıllardır konuşulan Hızlı Tren Projesi'ne ilişkin imza kampanyası başlatılacağını duyurdu.

İKİ HAT PROJESİ VAR

Antalya Hızlı Tren Projesi'nin birçok platformda dile getirildiğini belirten Bahar, “Yıllardır Antalya'nın hayali olan Hızlı Tren projesinin, 2023 yılında uygulamaya geçeceği konusunda vaatler verilmesine rağmen maalesef henüz hiçbir girişim olmamıştır. 2013 yılında benim de yönetim kurulu üyesi olduğum dönemde 2023 yılında bitecek projenin 2016-EXPO fuarına yetiştirilmesi için imza kampanyası düzenlemiştik. Gelinen süreçte konunun takipçisi olmak adına Odamız Araştırma Geliştirme Müdürlüğü'nden yetkili bir arkadaşımız hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na hem de TCDD Genel Müdürlüğü'ne bir ziyaret gerçekleştirerek projenin mevcut durumu hakkında araştırma gerçekleştirdi. TCDD tarafından etüt ve proje faaliyetleri tamamlanmış, tüm güzergâh ve güzergâh üzerindeki istasyon, köprü, tünel ve viyadükleri belirlenmiş ve hatta ÇED olumlu raporları alınmış, kısacası her şeyi ile tamamlanmış 2 farklı proje yer almaktadır" dedi.

İKİ HAT ARASINDAKİ FARKLAR

İki hattın da uzunluğu ve ekonomik maliyeti birbirine eşit olsa da getirileri bakımından ciddi fark bulunduğunu belirten Bahar, “Antalya-Konya-Kayseri hattı için yapılan etüt çalışmalarında öngörülen yıllık yolcu sayısı 4 milyon iken bu sayı Eskişehir hattında 5 milyon, Kayseri hattı için öngörülen yıllık yük taşıma kapasitesi 4,5 milyon ton iken bu sayı Eskişehir hattında 10 milyon ton olarak öngörülmektedir. Hatta bu veriler 2020 yılında yapılan çalışmanın verileridir. Bugün şehrimizin geldiği yer malumunuzdur ki bu sayılar ve verimlilik daha da artmıştır. Sonuç olarak Antalya-Eskişehir hattının hayata geçirilmesi durumunda Antalya - Kayseri hattına göre yaklaşık 2 kat daha yüksek bir katma değer yaratması beklenmektedir. Diğer taraftan bu hattın Afyon üzerinden hızlı tren ile İzmir ve Ankara'ya, Eskişehir üzerinden ise Bursa ve İstanbul ile bağlanacak olması, Antalyamıza kazandıracağı ekonomik değeri daha da artıracaktır."

200 BİN İMZA HEDEFİ

Antalya-Eskişehir hattının hayata geçirilebilmesi için atılması gereken ilk adımın 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programına alınmasını sağlamak olduğunu kaydeden Bahar, 14 Mayıs seçiminin hemen sonrasında ATSO olarak bir imza kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Bahar, “Bu imza kampanyasına şehrimizdeki tüm paydaşlardan destek isteyerek yola çıkacağız ve tren hattının geçeceği tüm şehirlerde bulunan ticaret ve sanayi odalarını da kampanyamıza dahil edeceğiz. Ardından Ankara'nın yolunu tutarak şehrimizin ve güzergah üzerinde yer alan diğer şehirlerin milletvekillerinin de desteğine alarak, projenin Cumhurbaşkanlığı Yatırım Planı'na dahil edilmesi ve hayata geçirilmesi için yoğun çaba sarf edeceğimizi belirtmek isterim. Bunun için yola çıkıyoruz. Hedef 200 bin imza. Değerli arkadaşlarım bu büyük bir projedir. Gelin ilk imzalar bizim olsun. Meclis toplantımız sonrasında kampanya için hep beraber imzalarımızı atalım" diye konuştu. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.