Antalya haber... ATSO'nun 1 Ekim Cumartesi günü başlayan seçim sürecinde, 7 Ekim Cuma günü yapılan yönetim kurulu başkanı ve üyeleri seçiminin ardından 8 Ekim Cumartesi günü de meclis başkanı ve divanının seçimi gerçekleştirildi.

İLK SEÇİM KOMİTE VE MECLİS

ATSO seçimlerinde ilk olarak 1 Ekim Cumartesi günü iki başkan adayından Davut Çetin'in kırmızı listeleriyle ve Ali Bahar'ın mavi listelerinin yanısıra bağımsız görünen farklı renklerdeki listelere yönelik 49 meslek komitesinde 283 meslek komitesi üyesi ile 117 meclis üyesinin seçimi yapıldı. Bu seçimde ATSO üyesi işyerlerinden oy kullanma yeterliliği bulunan 22 bin 843 seçmenden 13 bin 628'i oy kullandı.

İKİNCİ SEÇİM YÖNETİM KURULU

Seçimi kazanan 283 meslek komitesi üyesi içinden 117 meclis üyesi ise 7 Ekim Cuma günü yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu ve TOBB delegelerini belirlediği ikinci seçim yapıldı. Kırmızı listeyle Davut Çetin 59 oyla, 58 oy alan Ali Bahar'a karşı seçimi kazandı. Seçimin üçüncü aşamasında ise bugün meclis başkan ve divanı ile 49 meslek komitesinin başkanlarının seçimi gerçekleştirildi.

EN YAŞLI ÜYE MECLİSE BAŞKANLIK ETTİ

Meclis başkanlığı seçimi için ATSO Meclis Salonu'nda 117 meclis üyesinin yeter çoğunluğuyla toplanıldı. Meclis, temayül gereği meclis üyeleri içinde yaşça en büyük olan 32'nci Grup Meslek Komitesi'nden 71 yaşındaki Şerafettin Şahin'in başkanlığında açıldı. Seçime ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ve meclis üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, yapılacak oylama işlem için görev alacak divana üç isim olarak başkan Süleyman Özer, yardımcıları da Yusuf Hacısüleyman ve Cumhur Göncü olarak belirlendi.

KIRMIZI VE MAVİDEN İKİ LİSTE ADAY

Divana iki liste aday olarak sunuldu. Kırmızı listeden Ahmet Öztürk başkan, başkan yardımcıları Mızrap Cihangir Deniz ve Nilay Akbaş, katip üye ise Göktuğ Şahin aday gösterildi. Mavi listeden ise Murat Totoş başkan, Gülay Gülsüm Yılmaz ve Ziya Özden Tezgel başkan yardımcıları ve Fadime Doğan katip üyeliğe aday gösterilen liste oldu.

MECLİS BAŞKANLIĞINI ÖZTÜRK KAZANDI

Toplam 117 oy kullanılan seçimde kırmızı listenin adayı Ahmet Öztürk başkanlığındaki liste 62 oy alırken, mavi listeden Murat Totoş başkanlığındaki liste ise 52 oyda kaldı, 3 oy geçersiz sayıldı. ATSO'nun önümüzdeki 4 yıllık yeni döneminde Meclis Başkanı Ahmet Öztürk olurken, başkan yardımcıları Mızrap Cihangir Deniz ve Nilay Akbaş, katip üye de Göktuğ Şahin oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından ATSO Başkanı Davut Çetin, adaylar Ahmet Öztürk ve Murat Totoş'a teşekkür edip kutladı.

'ANTALYA KAZANMIŞTIR'

ATSO'nun yeni Meclis Başkanı seçilen Ahmet Öztürk, seçim sürecin bugün tamamlandığını belirterek, “Bu süreçte kazanan kaybeden bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu seçimin sonunda bir kaybeden yoktur, Antalya kazanmıştır. Bundan sonra da meclisimizle, yönetimimizle, komitelerimizle, tüm üyelerimizle birlik beraberlik içinde Antalyamız için el ele çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 140 yıllık köklü bir tarihe sahip Odamızda, meclis başkanlığı gibi büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda gurur verici bir göreve desteklerinizle gelmiş olmaktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, yeni dönem hepimize hayırlı olsun" dedi.

HER ALANDA EN GÜÇLÜ TEMSİL

Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu çatı altında görev alan tüm meclis üyelerinin, üstlendikleri sorumluluğun gereğini en iyi şekilde yerine getireceğinden şüphesi olmadığını belirten Meclis Başkanı Öztürk, “Önemli olan üyelerimizin, kentimizin ve ülkemizin menfaatleridir. Buradaki tüm arkadaşlarımızın da bu bilinçle görev yapacağından, elini taşın altına koymaktan çekinmeyeceğinden eminim. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi şimdi de ATSO Meclisi, ekonomiden spora, ticaretten sanayiye, kültür ve sanattan teknolojiye Antalya'mızın her alanda en güçlü temsil edildiği, sektörlerimizin ve kentimizin sesinin en gür çıktığı bir yer olacaktır" diye konuştu.

EMANETİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Bugüne kadar görev yapmış tüm meclis başkanları, meclis divanı ve meclis üyelerine teşekkür eden Ahmet Öztürk, “Onlardan aldığımız emaneti hep beraber daha da ileriye taşıyacağız. Bu vesileyle aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden geçmiş büyüklerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Allah mahcup etmesin" dedi.