Antalya'da yaklaşan ATSO seçimleri öncesi listelerde kırmızı ve mavi heyecanı yaşanıyor. 5 bine yakın yabancı sermayeli olmak üzere 50 bin üyesi bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) seçim süreci hareketli başladı. [caption id="attachment_569005" align="alignnone" width="683"] Davut Çetin ve Ali Bahar[/caption] Yaklaşan seçimlerde başkanlık için TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO Başkanı Davut Çetin ile Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’ın kıyasıya mücadele etmesi bekleniyor. Her iki başkan da seçim takvimi belirlenmemesine rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çetin ve Bahar, 49 meslek komitesi ile 111 meclis üyesini belirlemek için ince eleyip sık dokuyarak hesaplar yaptığı gelen bilgiler arasında. ATSO Başkanı Davut Çetin ile Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, gerçekleştirdikleri projelerle tanınıyor. Antalya ve Batı Akdeniz bölgesi iş dünyası kendi oda ve borsalardaki seçim dışında ATSO’daki başkanlık yarışına odaklandı.

ADAYLAR RENGİNİ BELLİ ETTİ

Mevcut Başkan Davut Çetin sosyal medya hesabından rengini kırımızı olarak açıkladı. https://twitter.com/DavutCetin/status/1562481089910013957 AOSB Başkanı Ali Bahar da sosyal medya hesabından rengini mavi olarak açıklayarak adaylığı ile ilgili önemli bir mesaj verdi. Başkan Bahar’ın önümüzdeki günlerde düzenleyeceği bir basın toplantısı ile adaylığını resmen açıklayacağı öğrenildi. https://twitter.com/aalibaharr/status/1563092200778412032 Sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan adaylara şimdiden çok sayıda destek mesajı geldi.

SEÇİM TARİHİ BELLİ DEĞİL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) Kanunu’na göre her dört yılda bir seçimlerini yenilemek zorunda. Seçim ekim ve kasım aylarında gerçekleşecek.