Antalya haber... 01 Ekim’de gerçekleşen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu, kırmızı listenin başkan adayı Davut Çetin’in aldığı 59 oyun 56’sının işaretli ve şaibeli olduğuna karar vererek iptal etti. Ali Bahar’ın yarıştığı mavi liste, Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu’na ‘oy pusulalarında oy kullanın hüviyetinin kasten belli edildiği işaretlemeler olduğu’ iddiası ile itirazda bulundu. Yapılan itiraz sonrası kırmızı oy pusulalarını inceleyen Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu, 56 oy pusulasının şifrelenerek kullandırıldığı hükmüne vararak söz konusu 56 oyu iptal etti.
[caption id="attachment_542404" align="alignnone" width="674"] Ali Bahar[/caption]

ALİ BAHAR BAŞKAN OLDU

Alınan karar sonrası 59 oy alan kırmızı listenin geçerli oy sayısı 3’e düştü. Mavi listenin 58 oy pusulasında da incelemelerde bulunan ilçe seçim kurulu, bu oy pusulalarında her hangi bir işaretleme ve uygunsuzluk olmadığını tespit etti. Yaşanan bu gelişmeler sonucunda Ali Bahar 3 oya karşı 58 oy alarak ATSO'nun yeni başkanı oldu. [caption id="attachment_568350" align="alignnone" width="640"] Davut Çetin[/caption]

DAVUT ÇETİN İTİRAZ EDECEK

Geçtiğimiz cuma günü  ATSO Meclisi'nde yapılan seçimle başkanlığını ilan eden Davut Çetin, Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı karar sonrası il seçim kuruluna itiraz edeceği öğrenildi. Antalya gündeminde büyük ses getiren Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nun kararı şöyle:   “Kırmızı liste 56 oy pusulasının geçersiz olduğu, kırmızı liste 3 oy pusulasının geçerli olduğu, mavi liste 58 oy pusulasının geçerli olduğuna karar vermek gerekmiştir. 1- Sandık Kurulu tarafından yönetim kurulu başkan ve asil/yedek üyelerin seçim sonuçları için düzenlenen 1 Nolu Sandık Sonuç tutanağının ve sandık kurulu tarafından düzenlenen kura tutanağının iptaline, 2- Seçim sonucunun; kırmızı liste adayı başkan ve yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin 3 oy, mavi liste başkan adayı Ali Bahar 58 oy, mavi liste adayı yönetim kurulu asil; Mehmet Dikmen, Murat Totoş, Fatih Kabadayı, Hüseyin Sarı, Yusuf Hacısüleyman ve Mustafa Yayla'nın 58 oy, Boğaçhan Göksu ve Hakan Pakalın'ın 57 oy, Ali Özgür Karagöz ve Hatice Öz'ün 56 oy, mavi liste adayı yönetim kurulu yedek; Ahmet Kasapoğlu, Behçet Ülker, Fatih Nalbantoğlu, Musa Taşkın, Fadime Doğan, Nihat Koçak, Recep Öztürk, Yakup Gök, Tolga Yalçın ve Mehmet Murat Koca'nın 58 oy alarak belirlenmesine." Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.