ATSO Başkanı Ali Bahar'dan önemli açıklamalar: Hedeflerini sıraladı

01.06.2023 17:42

Antalya haber...Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Hedefimiz bölgemizdeki bilişim sektörünün büyümesini teşvik ederek, işbirliği fırsatları sunmak ve sektörün rekabet gücünü artırmak" dedi.

ATSO Başkanı Ali Bahar'dan önemli açıklamalar: Hedeflerini sıraladı

Antalya haber...ATSO tarafından Antalya'da bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaları yeni pazarlara açmak, yurtdışı pazarlarını, rakip ülke ve ürünleri tanıyarak, yeni pazarlama stratejileri, iş birlikleri ve ihracat olanakları geliştirmek için önemli imkânlar sunan 'ATSO Bilişim Kümesi Projesi'ne başvurular başladı. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından '5447 sayılı Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) Programı Hakkında Karar' kapsamında yürütülen Bilişim HİSER Projeleri, bilişim firmalarının uluslararası piyasalardaki rekabet gücünü kümelenme anlayışıyla geliştirerek yurt dışı pazarlara etkin bir biçimde açılmalarını hedefliyor. Projenin ilk aşamasında kümede yer alan firmaların, ihracat potansiyeli belirlenerek ihracata yönelik stratejilerin yer alacağı ihtiyaç analizinin yapılmasını planladıklarını kaydeden ATSO Başkanı Ali Bahar, “ATSO Bilişim Kümesi ile hedefimiz, bölgedeki bilişim sektörünün büyümesini teşvik ederken, aynı zamanda yerel ekonomiye de katkıda bulunmak. Böylelikle, yüksek katma değerli iş ve istihdamı katkı koymak istiyoruz" dedi.

HEDEF BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜN BÜYÜMESİ

Proje kapsamında, dış ticaret eğitim programlarının düzenlenmesi, küme tanıtım faaliyetleri, hedef pazarlara yönelik; yurtdışı fuar katılımları, ikili iş görüşmeleri (B2B), kurum ve kuruluş ziyaretlerinin yanında alım heyeti programlarının da düzenleneceğini kaydeden Başkan Bahar, “Proje faaliyetlerine ait giderlerin yüzde 75'i Ticaret Bakanlığı'mızca desteklenecektir. Kalan yüzde 25 ise faaliyete katılım sağlayan firmalarımızdan katkı payı olarak tahsil edilecek ve projenin ilk etaplarında kullanılmak üzere katılımcı firmalardan ön katkı payı alınacak" diye konuştu. Başkan Bahar, “Hedefimiz bölgemizdeki bilişim sektörünün büyümesini teşvik ederek, işbirliği fırsatları sunmak ve sektörün rekabet gücünü artırmak" ifadelerini kullandı.

ALTERNATİF PAZAR AVANTAJI

Proje süresinin 3 yıl olacağına dikkati çeken Başkan Bahar, “Projelerin Antalya firmalarımıza büyük katma değer sunacağına inanıyorum. Firmalarımız için ulaşılabilir hedefler koymak ve bu hedeflere ulaşmalarında yol haritası sunacağımız bir projeyi gerçekleştirmekten son derece memnunuz. Yerel rekabet avantajlarımız var, ortak sorun, ortak fırsat ve vizyon anlayışı ile küreseli hedefleyen firmalarımızın projemize katılmalarını bekliyoruz" dedi. Sürdürülebilir ihracat hedeflediklerini kaydeden Başkan Bahar, “Küresel rekabetin giderek zorlaştığı bir ortamda alternatif pazarlara ulaşmak büyük bir avantaj. Projenin yüzde 75'nin Ticaret Bakanlığımızca desteklenmesi sektörde faaliyet gösteren firmalarımız için büyük fırsat. İhracat için gerekli kabiliyetin geliştirilmesi ve ihracat hedeflerimizi gerçekleştirmeye ve ekonomimize katkı sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı