ATSO Başkanı Ali Bahar'dan açıklamalar: İş barışına vurgu

07.06.2023 18:09

Antalya haber...Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “İşveren maliyetlerden, çalışanlarımız da hak ettiğini alamamaktan şikâyetçi. Dolayısıyla iş barışı oluşamamış durumda. Bunu mutlaka çözmeliyiz" dedi.

ATSO Başkanı Ali Bahar'dan açıklamalar: İş barışına vurgu

Antalya haber...ATSO 42. Grup, Uzmanlaşmış Destek Hizmetleri Meslek Komitesi talepleri doğrultusunda, ATSO tarafından istihdam buluşmaları paneli düzenlendi. Tüm sektörlerin ortak sorunu olan kalifiye personel ve buna bağlı istihdamın çözümüne yönelik düzenlenen panel, özel istihdam firmalarını ve insan kaynakları profesyonellerini bir araya getirdi. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Başkanı Ali Bahar, iş barışına dikkati çekti. 90 ülkede yapılmış araştırmalar doğrultusunda iş barışının sağlanamadığı sonucunun çıktığını kaydeden Başkan Bahar, “Araştırmaya göre yüzde 52 oranında kilit görevlerde olan kişilerle çalışıyoruz. Perakende, hizmet sektörü gibi sektörleri kapsıyor. İşveren maliyetlerden, çalışanlarımız da hak ettiğini alamamaktan şikâyetçi. Dolayısıyla iş barışı oluşamamış durumda. Bunu mutlaka çözmeliyiz" dedi.

REKABETİN YOLU NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ

Batı Akdeniz Bölgesi'nde en büyük sorunun genç nüfus işsizliği olduğunu kaydeden Başkan Bahar, “Diğer yandan da kriterlere göre eleman bulamama sorunu yaşanıyor ve bölgemizdeki işverenler geleneksel eleman arayışından kopmuş değil" ifadelerini kullandı. Dünya ile rekabet etmenin yolunun nitelikli iş gücünden geçtiğini dile getiren Başkan Bahar, “İş bulmak, doğru iş ve doğru personeli eşleştirmek, her iki taraf için de çözülmesi gereken bir konu. İstihdam buluşmamızın temel amacı da talep ve beklentileri belirleme noktasında istihdam ve çalışma kapasitesini artırmak, işgücünün taleplerine ilişkin gereklilikleri karşılamaktır" dedi.

ATSO 42. GRUP, UZMANLASMIS DESTEK HIZMETLERI MESLEK KOMITESI TALEPLERI DOGRULTUSUNDA, ATSO TARAFINDAN ISTIHDAM BULUSMALARI PANELI DUZENLENDI. TUM SEKTORLERIN ORTAK SORUNU OLAN KALIFIYE PERSONEL VE BUNA BAGLI ISTIHDAMIN COZUMUNE YONELIK DUZENLENEN PANEL, OZEL ISTIHDAM FIRMALARINI VE INSAN KAYNAKLARI PROFESYONELLERINI BIR ARAYA GETIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BAGEV KARİYER İLE EĞİTİM ÇALIŞMASI

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Hüseyin Sarı, 'Batı Akdeniz'de İşsizlik' başlıklı bir sunum yaptı. Sarı, Batı Akdeniz ekonomisinin pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, yüksek enflasyon, cari açık, 6 Şubat depremi gibi iş gücü piyasasını etkileyen birçok sorun yaşadığını dile getirerek, “Turizm, tarım ve ticaret faaliyetleri ile Batı Akdeniz Bölgemiz, Akdeniz Bölgesinin en gelişmiş bölgesidir. Nitekim Kalkınma Bakanlığı raporlarına göre Batı Akdeniz Bölgesi, sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 26 düzey bölge arasında 5'inci sırada yer almaktadır. Bu durum, Batı Akdeniz Bölgesini işgücüne katılım ve istihdam konusunda Türkiye ortalamasının üzerine taşırken, işsizlik oranlarında ise Türkiye ortalamasının altında yer almasına neden olmuştur" diye konuştu. BAGEV Kariyer olarak verimliliği artırmak ve daha bilinçli bir çalışan kesim oluşturmak amacıyla eğitimlere başlayacaklarını kaydeden Sarı, “Buradaki asıl hedefimiz bölge içindeki işsizi ekonomiye kazandırmak. Biz BAGEV olarak Batı Akdeniz Bölgesindeki istihdam yapısını ve profilini belirleyerek uygun işe uygun personelin yerleştirilmesi konusuna büyük önem veriyoruz" dedi.

YOĞUN BİR PROGRAM TAMAMLANDI

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Gülşen Aras, 'Sürdürülebilir istihdam', Peryön - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Başkanı Süreyya Uysal, 'Peryön tanıtım sunumunu ve İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği Başkanı İlhami Yavuz, 'İstihdam sorunları ve çözüm önerileri' konuşmalarını gerçekleştirdi.

Panelin ikinci oturumunda, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Gülden Bölük, "İstihdam Ekonomisi' sunumuyla, CorendonAirlines İnsan Kaynakları (İK) direktörü Berna Özkay, 'Yetenekleri çekmekte ve elimizde tutmakta neden zorlanıyoruz' sunumuyla yer aldı.

ATSO 42. Grup (Uzmanlaşmış Destek Hizmetleri) Meslek Komitesi tarafından düzenlenen 'İstihdam Buluşmaları' paneli, soru ve cevap oturumunun ardından, konuşmacılara plaket takdimiyle sona erdi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı