8 yıl önce KPSS'yi kazanan İsmail Mehmet Aydın, ASAT'ta elektrik mühendisi olarak çalışmaya başladı. Geçen aylarda çalıştığı kuruma gelen faksla Aydın'ın, sahte diplomayla KPSS'ye girdiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine ASAT konuyu yargıya taşıdı. İsmail Mehmet Aydın hakkında kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğrattığı gerekçesiyle 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan dava açıldı. Ayrıca Aydın'ın işine son verildi.

"Kuruma verilen emek yok sayılamaz"

Sanık avukatı,“Kurum tarafından bu belgenin sahteliği denetlenmemiştir. Sanığın işe girmesinden 8 yıl sonra bir faksla sahteliği ortaya çıkmıştır. Bu belgenin iğfal kabiliyeti yoktur. Bu durumda sanığın eyleminin dolandırıcılık olarak değerlendirilmesi düşünülemez. Ayrıca sanık 8 yıl boyunca emeği karşılığında kurum tarafından takdir edilmiştir. Bu nedenle kurumun verdiği maaşların zarar olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. Müvekkilimin kurumdan aldığı para karşılıksız yardım değil, hizmet karşılığında alınan bir ücrettir. Kuruma verilen emek yok sayılamaz" dedi.

İsmail Mehmet Aydın ise savunmasında, “Keşke yapmasaydım. Pişmanım. Artık geriye çevireceğim bir şey değil. Üzgünüm, oldu bir kere. Çalıştığım süre içerisinde de her gün ortaya çıkacak diye, hep sıkıntı çektim" ifadelerine yer verdi.

Aydın, “Kurumda çalışırken hep takdir aldım. Şube müdürünce de yükseltildim. Görevlerimi layıkıyla yerine getirdim. Elimden geleni yaptım. Bir hata yaptım. Beraatımı istiyorum" dedi.

Karar verildi

İsmail Mehmet Aydın, nitelikli dolandırıcılık suçundan 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanığı 930 bin 500 TL adli para cezası verdi. Ayrıca sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiği öğrenildi.