AOSB Başkanı Ali Bahar ATSO Başkan adaylığını resmen açıkladı

07.09.2022 14:46

Antalya Organize Sanayi Başkanı (AOSB) Ali Bahar 1 Ekim’de yapılacak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Başkan Bahar, “Seçilmemiz durumunda başkancılık oynamayacağız, ATSO siyah ve beyaz, gece ile gündüz kadar farklı olacak” dedi.

AOSB Başkanı Ali Bahar ATSO Başkan adaylığını resmen açıkladı

Antalya Organize Sanayi Başkanı (AOSB) Ali Bahar düzenlediği basın toplantısı ile 1 Ekim’de yapılacak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Mavi renk ile başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Ali Bahar'ın adaylık açıklamasına meclis ve komite üyelikleri için aday olacak veya seçimlerde Bahar'ı destekleyen çok sayıda iş insanı da katıldı. Antalya'da doğduğunu, Giritli bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Ali Bahar, "Şehir benim için çok değerli. Bu şehrin her yerinden sular akarken, o arıklarda yüzmüş, su içmiş bir gencim. Üçgen Mahallesi'nde ilkokul, Kaleiçi'nde Atatürk Ortaokulu'nda okumuş bir kardeşinizim. Şehir için dertlenen birisiyim. 4 sene önce de ATSO ve OSB'ye adaydım. Birisi olmuş, birisi olmamıştı. Şimdi yine bu iki yerden biri mart ayında bitti. Aday çıkmadı ve tek başımıza seçime gittik, 296 oyun 276'sı sandığa geldi. Bu bizim için çok değerliydi. Bunu 4 sene boyunca OSB'de tüm Antalya'ya gösterdik ve çok çalışarak sağladık. 15 gündür sosyal medyada mavi ile ATSO başkan adaylığıyla karşısındayız" dedi.

MAVİ LİSTEYE DESTEK İSTEDİ

Kazandıkları takdirde ATSO'nun geceyle gündüz kadar farklı olacağını dile getiren Bahar, OSB'de yaptıklarının Türkiye'nin en iyisi olduğunu ifade ettiği Teknoloji Koleji, Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve ekspertiz ve çatılara özgürlük projelerinden bahsetti. Bahar, "Şimdi ATSO'ya adayım. Çok değişik bir şekilde yöneteceğimizi söylüyoruz. ATSO Antalya'nın en büyük sivil toplum kuruluşudur. Evet ama orada bir kelimeyi değiştirmek istiyoruz, en büyüğü yerine lobi kuruluşudur demek istiyoruz. Çünkü 'en büyüğüdür' demek, 'koltuğa oturuyorum bana gel' demek. 'Lobi' demek, 'ben bu koltuktan kalkıyorum, bu şehir için koşacağım' demek. ATSO'da 49 komite var, 15- 20 bin oy kullanımını bekliyoruz. Bugüne kadar şehirde birlikte çalıştığımız, kahve içtiğimiz, sohbet ettiğimiz, hayatına dokunduklarımız ve hayatımıza dokunanların tamamını mavi oylara bekliyoruz" diye konuştu.

'BAŞKANCILIK OYNAMAYACAĞIZ'

Şehrin tüm dinamikleriyle birlikte çalıştırmak için aday olduklarını söyleyen Bahar, "STK'lar bir ülkenin, şehrin nefes alabilmesi, daha inovatif ve vizyonel olabilmesi için en katma değerli yerlerdir. Burada barışçıl şekilde, şehrin tüm dinamiklerini de barıştıran, birlikte çalıştıran ve bunun için proje, vizyon üreten bir noktaya getirme arzusundayız. Başkancılık oynamayacağımızı buradan net ifade ediyorum. OSB'de de aynı şeyi söylemiştim. Fotoğraf çektirme, kurdele kesme projeleri yapmayacağız. Yaptığımız bütün işlerin verimliliği, doluluğunu ve çalışmasını ölçecek şekilde tıpkı OSB'de yaptığımız gibi gerçekleştireceğiz. Bugün AOSB'de yaptığımız işlerin hepsiyle övünüyoruz. Okulumuz, teknoparkımız, 112 istasyonu, kreşimiz, seramız orada yaptığımız her şey tam dolu. ATSO'ya da geldiğimizde geceyle gündüz, siyahla beyaz kadar fark yaratacağız" diye konuştu.

“ATSO'NUN PARA ALMAKTAN BAŞKA BİZE BİR FAYDASI YOK”

Üyeleri gezildiğinde 'ATSO'nun para almaktan başka bize bir faydası yok' denildiğini belirten Bahar, 50 bin üyenin tamamına, üyelere dokunuş ve sağladıkları projelerle iki yıl içinde bu lafı tamamen ortadan kaldıracaklarına söz verdi. 49 komiteyi komisyonlar haline getireceğini ve her birinin birer mutfak gibi çalışacağını kaydeden Bahar, ilk yapacağı işi ise şöyle açıkladı: "Başkan olduğumuzda ilk yapacağım iş rakip arkadaşlarımın arasına oturmak olacak. Onların arasına oturacağım, bir elimi birinin, diğer elimi de diğerinin dizine koyacağım. Onları bizimle birlikte çalışmaya ikna etmek için her şekilde kafamı önüme eğeceğim onların önünde. Çünkü birlikten güç doğar. Orayı çok kişiyle yönetmek istiyoruz. Antalya OSB'yi de böyle yaptık. İkincisi şu an oradaki projelerin tamamını ekibimiz ve komisyonlarımızla birlikte bir çalıştayla masaya yatıracağız, faydalı- faydasız olanları eleyeceğiz. Üçüncüsü askıları, faal olan olmayanları bütün üyelerimizin içeriye gelmesini sağlayacağız."

ANTALYA 4.0 ELEŞTİRİSİ

Toplantıdaki açıklamalarında mevcut ATSO yönetiminin Antalya 4.0 projesini de eleştiren Bahar, şunları söyledi: "Antalya 4.0 mantığıyla söylenen bir şey var, ben bir sanayici ve inşaat mühendisi olarak endüstri 4.0'ı çok rahat ifade edebilirim. Antalya 4.0 aslında şudur: Hannover'da 2009 yılında Merkel'in de katıldığı bir toplantıda Almanya sanayi- endüstri 4.0'ı açıklamıştır. Almanlar hiç mi düşünmemiştir, 'Acaba biz buna Hannover 4.0 ya da Almanya 4.0 demeyelim.' Bakın böyle bir şey olmaz, Antalya 4.0 diye bir şey olamaz. Çünkü endüstri 4.0 demek evrensel bir cümledir, yani dünyanın tamamını kapsar. Onun için Almanlar Hannover 4.0 dememiştir ve yıl 2009. Şu anda 2022 yılında sanayi 5.0, endüstri 5.0- 6.0 açıklanmış durumda. Biz bir kere 2009'u, 2022'ye, Antalya 4.0'ı endüstri 6.0 olarak şehre taşımak için kararlıyız. Yani 2009 model arabayı, 2022 ve sonrasına taşımaya kararlıyız. Projelerimiz tamamen buna göre olacak."

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor