Antalya'yı sarsan söylentiler

21.09.2017 15:05

Antalya’da da Suriyeli öğrencilerin MEB okullarına dağıtılmasının ardından başlayan bir dizi olumsuz gelişme veliler arasında ciddi rahatsızlıklar yarattı.

Antalya'yı sarsan söylentiler

Bu söylentiler arasında, okullarda Suriyeli çocuklardan bulaşan çeşitli hastalıkların Antalyalı çocukları hastanelik ettiği ve bu nedenle aşı politikasının değişeceği yönündeki iddialar ilk sırada yer alıyor. 

HASTALIKLAR GİZLENİYOR

Suriyeli çocukların Antalya’daki okullara dağıtılarak eğitim görmeye başlaması kentte ciddi rahatsızlıklara ve söylentilere neden oldu. Suriyeli çocuklardan Türk çocuklarına bulaşan hastalıklar nedeniyle hastanelere ciddi başvurular olduğu ve Antalyalı çocuklarda tifonun yanı sıra yeni bulaşıcı hastalıkların ortaya çıktığı, ancak bu gelişmelerin gizlendiği konuşuluyor.

169 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ

Türkiye’deki 0-18 yaş grubundaki Suriyeli çocuk sayısının 1 milyon 500 bini bulduğu ve bu çocukların yüzde 73’ünün temel eğitim çağında olduğu biliniyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  MEB'e bağlı okullarda öğrenim gören Suriyeli öğrenci sayısının 169 bin 010 olduğunu açıklamış, 295 bin Suriyeli öğrencinin de geçici merkezlerde eğitim gördüğünü söylemişti.

TİFO MAHALLEYE YAYILDI!

Pazartesi günü açılan okullarda salgın hastalıklar görülmeye başlanması ise veliler arasında büyük huzursuzluklar yarattı. Bu hastalıklar arasında tifonun bulunduğu ve aynı mahalledeki çocuklar arasında yayıldığı da konuşuluyor. Tifonun yanı sıra yanı sıra, el, ayak ve koltuk altında pullanmayla kendini gösteren bir bulaşıcı hastalığın görüldüğü belirtiliyor. 

AŞI POLİTİKASI DEĞİŞECEK

Bu arada karın bölgesinde ağrı şikayetiyle de çok sayıda öğrencinin hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Tam olarak teşhisi konulamayan bu rahatsızlığın da Suriyeli çocuklardan bulaştığı tahmin ediliyor. Veliler arasında giderek yayılan söylentiler arasında, Suriyeli çocuklar nedeniyle Türkiye’deki aşı politikasının değişeceği de konuşuluyor. 

(Emre Gündoğdu / MYGazete.com )
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto