Antalya’ya yepyeni bir kent ağı projesi: “SivilAnT® – Antalya Sivil Platformu”

03.01.2019 16:34

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde “SivilAnT® – Antalya Sivil Platformu” projesi tanıtım basın toplantısı yapıldı.

Antalya’ya yepyeni bir kent ağı projesi:  “SivilAnT® – Antalya Sivil Platformu”

 Antalya Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği liderliğinde 17 kuruluş tarafından sunulan “SivilAnT® – Antalya Sivil Platformu” projesi bilgilendirme ve basın toplantısı bugün saat 14.00'da Antalya Gazeteciler Cemiyeti'inde gerçekleştirildi. 

Toplantıda, "Sivil Toplum Destek Programı altında yürütülen “Kamu ve STK’lar Arasında İşbirliğinin Güçlendirilmesi için Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı” Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) 2014 programı kapsamında finanse edilmektedir. Program mali ve idari açıdan güçlü ve daha önce proje deneyimi olan sivil toplum kuruluşlarının geliştirecekleri ortaklıkları ve ağları destekleyerek, bu ortaklıklar ve ağlar vasıtasıyla kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini geliştirilmeyi hedeflemektedir. Hibe programı kapsamında 10 sivil toplum kuruluşu yaklaşık 4.300.000 Avro hibe desteği almaya hak kazanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Program T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmektedir; Sözleşme Makamı ise Merkezi Finans ve İhale Birimidir. Proje yürütücüsü Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği.

SivilAnT-Antalya Sivil Platformu projesi, başta Antalya olmak Batı Akdeniz bölgesindeki sorunların çözüm ortağı olmaları konusunda sivil toplum kuruluşları, akademik camia, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör girişimleri arasında diyalog ve işbirliği platformu kurmayı hedefliyor. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini geliştirmek, sivil araştırmaları desteklemek, filantropiyi, aktif vatandaşlığı ve gönüllüğü teşvik etmek de projenin amaçları arasında yer alıyor. 

Ana faaliyetleri, etkinlikleri, toplantıları ve çalışmaları 9 farklı iş paketi altında toplanan SivilAnT® projesi başta STK’lar olmak üzere, kamu sektörü, özel sektör girişimleri, yerel yönetimler, üniversite öğrencileri, akademisyenler gibi toplumun farklı kesimlerine hitap edecek.

SivilAnT® projesi paydaşlar arasında yatay ve dikey işbirliğinin gerçekleştirileceği bir “Kent Ağı” olma özelliği ile dikkat çekiyor. 

Proje Künyesi

Proje Adı: SivilAnT® – Antalya Sivil Platformu

Proje Süresi: 24 Ay

Proje Uygulama Tarihleri: 15 Ekim 2018 – 14 Ekim 2020

Proje Uygulama Yer/leri: Antalya (Tüm ilçeleri) ve Burdur – Isparta illeri

Proje Bütçesi: 394.506,50 Avro

Proje Ortakları

Proje Faydalanıcısı ve Yürütücüsü:

Antalya Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği

Eş-başvuranlar:

    Döşemealtı Belediyesi

    Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

    Antalya Bilim Üniversitesi

    Büyük Hedef Kültür, Sanat, Spor ve Gençlik Kulübü Derneği

Resmi İştirakçiler:

    Antalya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Projeler Müdürlüğü

    Antalya Büyükşehir Belediyesi

    Antalya Muratpaşa Belediyesi

    Akdeniz Üniversitesi

    AGC - Antalya Gazeteciler Cemiyeti

    AMEİFA - Anadolu ve Ortadoğu Uluslararası Dostluk Derneği 

    ANTÇEV - Antalya Çağdaş Eğitim Vakfı

    Batı Akdeniz Çölyak Derneği

    Efem Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği

    Hayat Sahnesi Derneği

    POYD - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği

    TÜGVA - Türkiye Gençlik Vakfı Antalya Şubesi 
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto