Antalya'ya Hırvatistan elçiliği açılacak!

20.04.2021 18:10

Antalya haber... Vali Ersin Yazıcı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Antalya’ya gelen Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic’i makamında ağırladı. Ziyarette konuşan Vali Yazıcı, Antalya’da açılacak fahri konsolosluğun Antalya ve Hırvatistan arasında köprü görevi göreceğini ifade etti.

Antalya'ya Hırvatistan elçiliği açılacak!

Antalya haber...  Çeşitli temaslar için Antalya’ya gelen Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Cvitanovic, Türkiye ile Hırvatistan arasında ticaretten turizme, sanayiden tarıma kadar birçok konuda iş birliği yapmak istediklerini belirtti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı, dost ülke Hırvatistan’ın Türkiye Büyükelçisi Cvitanovic’i turizmin başkenti Antalya’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

“İŞ BİRLİĞİNİ HER KONUDA GELİŞTİRECEĞİZ”

İki ülkenin birçok alanda işbirliği içerisinde çalıştıklarını ve bu işbirliğini her konuda daha da geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Ersin Yazıcı, “Türkiye ile Hırvatistan arasında her geçen gün daha da gelişen ilişkiler mevcut. İnşallah aramızdaki iş birliğini her konuda geliştireceğiz. Var olan ekonomik ve ticari ilişkilerin daha ileriye götürülmesi noktasında iki devletin çok ciddi işbirlikleri var. Bu ziyaretle özellikle turizm başta olmak üzere var olan ilişkilerimizi daha da geliştirileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“KARŞILIKLI TEMASLARLA EKONOMİK GELİŞMELER ARTTI"

Türkiye’de iki buçuk yıldır görevde olduğunu ve özellikle Türk Halkının çok misafirperver ve güleryüzlü olduğunun altını çizen Büyükelçi Cvitanovic, “Dost ülke Türkiye ile her konuda ilişkilerimizi geliştirmek ve büyütmek istiyoruz. Bunu ülkelerin Dışişleri Bakanları da gerçekleştirmiş olduğu ziyaretlerde ifade ettiler. Karşılıklı bu ziyaretlerde, ilişkilerin daha da kuvvetlendirilmesi hedefi ortaya konuldu. Bu ziyaretlerde önemli bir karar alındı. İki ülkede de en bilinen ve en önemli şehirlerde fahri konsolosluklar açılması konusunda anlaşıldı. Son zamanlardaki karşılıklı temaslarla ekonomik anlamda da gelişmeler oldu. Ülkenizden ülkemize gelen yatırımcı sayısı arttı. Korona virüsün ilk başladığı zamanlarda birçok büyük elçilik kapalı olmasına rağmen bizim elçiliğimiz hep açıktı. İşi gereği birçok insan elçiliğe geliyordu. Bu bile kısa zamanda iyi bir yol aldığımızı gösteriyor. Bizim ülkemizden de sizin ülkenize vatandaşlarımız gelsin ziyaret etsin istiyoruz. Böylelikle iki ülke arasında kültürel etkileşimle birlikte bu ilişkilerin daha da hızlı ilerleyeceğine inanıyorum” dedi.

“EN ÇOK MİSAFİR AĞIRLAYAN ŞEHİRLER ARASINDAYIZ”

Antalya’da birçok farklı ülkeden misafir ağırladıklarını ifade ederek Hırvatistan vatandaşlarını da şehrimizde misafir etmek istediklerini diler getiren Vali Yazıcı, “Biz Avrupa’dan ve Dünyanın birçok yerinden turist ağırlıyoruz. İnşallah bu iş birlikleri sayesinde ülkenizin vatandaşlarını yeryüzü cenneti Antalya’da ağırlamak isteriz. Şehrimizde kurulacak olan fahri konsolosluk, ilişkilerimizi daha da geliştirecek. Özellikle Antalya ve Hırvatistan arasında bir köprü görevi üstlenecek. Denizi, kumsalı güneşi ve tarihi dokusuyla Antalya çok özel bir bölge. Bu özel bölgede pandemi döneminde güvenli turizm sertifikası olan işletmelerimizle birlikte Ağustos ve Ekim ayları arasında yurt dışından birçok misafiri şehrimizde ağırladık. Pandemi dönemine rağmen dünyadaki turistik yerler arasında en çok misafir ağırlayan şehirlerden biri olduk. İnşallah korona virüs sonrası daha iyi başarılara imza atacağız”” şeklinde konuştu.

“ANTALYA İLİŞKİLERİN GELİŞMESİ KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Antalya’nın özellikle turizm konusunda çok iyi bir yere sahip olduğunu belirten Büyükelçi Cvitanovic, “Benzer iklim özellikleri olan benzer ülkeleriz. Turizm dahil birçok alanda iş birliği yapmak istiyoruz. Şehrinizde kurulacak fahri konsolosluk sayesinde kültürlerimizde etkileşim içinde olacak. Antalya’nın iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çok önemli bir bölge olduğunu düşünüyorum “ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başv..

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor
Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bi..

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?
İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!

İkinci el araç piyasasında tablo terse..

İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!
Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi

Kredi kartı kullanıcıları dikkat Otoma..

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi
Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024
Son bir haftada asayiş olaylarında 255 tutuklama

Son bir haftada asayiş olaylarında 255..

Son bir haftada asayiş olaylarında 255 tutuklama