Antalya haber... Ekşili Gençlik Kütüphanesi’nin açılış törenine Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karataş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalyaspor A.Ş. Başkanı Av. Aziz Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, Antalyaspor Kulübü Derneği yönetim kurulu üyeleri, U19 takımı teknik heyet ve futbolcuları, ANTGİAD Başkanı Osman Sert ve yönetim kurulu üyeleri, İş insanı Tolga Cömertoğlu, Ekşili Mahallesi Muhtarı İbrahim Aldemir ile Ekşili mahallesi sakinleri katıldı.

HER KİTAP ALİM YARATIR

Açılış töreninde konuşan Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin  Ekşili Mahallesi gençlerini binlerce kitapla buluşturan Antalyaspor ve ANTGİAD’a teşekkür ederek, şunları söyledi: “Her kitap bir alimdir. Bu kütüphanedeki 2 bin kitabı okuyacak olanlar birer alimdir. Ülke olarak okuyan, öğrenmek isteyen bir gençlik hedefimiz var. Bu kütüphane, ülkemizin bu hedefleri doğrultusunda atılmış önemli adımlarından biridir.”

HEYECAN VERİCİ PROJE

Törende konuşma yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karataş ve Ekşili Mahallesi Muhtarı İbrahim Aldemir, bu anlamlı hizmeti gerçekleştiren Antalyaspor A.Ş. ile ANTGİAD’a teşekkür etti. ANTGİAD Başkanı Osman Sert, Antalyaspor A.Ş. ile birlikte gerçekleştirdikleri Ekşili Gençlik Kütüphanesi’nin yapımını heyecan verici bir proje olarak karşıladıklarını ve bitene kadar da hiç eksilmeyen heyecanla çalıştıklarını dile getirdi.

YENİ PROJELER YOLDA

FTA Antalyaspor Başkanı Av. Aziz Çetin, Ekşili Mahallesi’ne kurulacak bu kütüphanenin yapımı için teklif geldiğinde büyük bir heyecanla harekete geçtiklerini belirterek, “Benim de çocukluğumun bir bölümü bu mahallede geçti. Hatta baraj göletinin inşaatında çalışmışlığım vardır. Antalyaspor olarak özellikle gençler için hazırladığımız başka projeler de var. Aynı heyecan ve istekleri o projeleri de sırasıyla gerçekleştireceğiz” dedi. Başkanımız Çetin, konuşmasının son bölümünde Ekşili Gençlik Kütüphanesi’nin yapımına katkı veren iş insanı Tolga Cömertoğlu ile Antalyaspor A.Ş. yöneticilerinden Ramazan Sert, Ramazan Karabulut ve İsmail İltemir’e de teşekkür etti.

GÖNÜLLÜLER ÇALIŞACAK

Açılış kurdelesi kesildikten sonra kütüphane gezildi. Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, kütüphanedeki incelemesinin ardından mahalle muhtarı İbrahim Aldemir’e, kütüphanede her gün mahalle sakinlerinden birinin gönüllü olarak görev almasını gerektiğini söyledi.