Antalya haber...  Türkiye’nin çeşitli kentlerinde öğün atlayanların ve ekonomik sıkıntı çekenlerin kurtarıcısı olarak halka simidin yanı sıra aşkı ifade eden ‘Kalp’ şeklindeki simitler de satılıyor. Kalp şeklinde simitlerin ilk kez Sevgililer Günü nedeniyle yapıldığı sonradan simit türleri arasına katıldığı belirtiliyor. Ancak Antalyalı simit satıcıları, kalp simitlerin fazla tutulmadığını, vatandaşların çeşitli nedenlerle bu simitleri satın almadığını ifade ediyor.

SİMİT SATICILARI ANLATTI

Peki Antalya’da yaşayanlar neden kalp şeklindeki simitlere ilgi göstermiyorlar? MYGazete.com, simit satıcılarına bu sorunun cevabını sordu… Gelen yanıtlarda ise oldukça şaşırtıcı gerekçeler yer aldı. Antalyalı simitçiler Ankara Simidi’ne benzeyen ve bu nedenle de vatandaşlar tarafından tercih edileceği düşünülen bu simitleri değişik gerekçelerle satın almıyorlar.

İŞTE O GEREKÇELER

İşte simit satıcılarının söylediği o gerekçelerden birkaçı; 1- Müşterilerden kimileri, “Bu nimete neden böyle garip şekiller veriyorsunuz? Günahtır” diyerek bu simitlerden almıyor. 2- Kimi vatandaşlar yürürken yiyeceği için, elinde bu tip bir simitle dolaşmak istemiyor. 3- Bazı müşteriler ise paketletip götüreceği için, gideceğe yere bu tip simitlerden götürmek istemiyor. Kalp şeklindeki simidi götürürse bir mesaj vermek istediğinin düşünüleceğini ve yanlış anlaşılacağını ifade ediyor. 4- Müşterilerden bazıları ise, kalp şeklinde simit götürdüğü için alay konusu olacaklarını söyleyerek bu simitlerden almıyor. Simitçiler daha birçok gerekçeyle bu simidi almayı tercih etmeyen vatandaşların olduğunu dile getiriyorlar. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.