Antalyalı tanınmış ressam Özer hayatını kaybetti

05.10.2020 11:03

Antalyalı ressam ve doktor Mehmet Emin Özer pankreas kanserine yenildi.

Antalyalı tanınmış ressam Özer hayatını kaybetti

Antalyalı tıp doktoru ve ressam Mehmet Emin Özer, bir süredir mücadele ettiği pankreas kanseri nedeniyle yaşama veda etti.

Mehmet Emin Özer

Türkiye’nin tanınmış ressamlarından Dr. Mehmet Emin Özer’in vefatı memleketi olan Antalya’da da büyük üzüntü yarattı. 

Mehmet Emin Özer Kimdir?

1959 yılında Alanya'da doğan Mehmet Emin Özer, ilkokulu Eğirdir ve Antalya’da okudu. Üniversiteye kadar eğitimine Antalya’da devam etti. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Üniversiteye başladığı ilk yıllarda, babasının bir arkadaşı ile balığa çıkmak ilgisini çekmiş ve en sevdiği uğraşı haline gelmişti. Çocukluk ve gençlik dönemi göl ve deniz kıyılarında geçen sanatçının, resimlerinde bunu görmek mümkün. Göl, deniz ve kayık resimleri yapmasının en önemli nedeni bu yaşanmışlıklarıydı. Lisede resim öğretmeninin desteği ile önce karikatür yapmış, sonrasında yağlıboya ile çalışmaya başlamıştır. Üniversiteden mezun olduktan sonra, çalışmaları kesintilerle devam etti.

Ancak 2003 yılından itibaren kızı İdil’in doğumuyla beraber, ara vermeksizin resim çalışmalarına başladı. Sanatçı için, ‘’Deniz’’ özgürlük ve sonsuzluktur, ‘’Kayık’’ ise; emek, gelenek ve samimiyeti ifade eder. ‘’Yaratıcı’’ ve ‘’Fantastik Manzara’’ anlayışı ile, izlenimci tarzda resim yapmaktaydı.

Çocuk dünyasına yaklaşan görsel heyecanları, düş atmosferine sokup, bu düşü gerçekmiş gibi göstermeyi amaçlar. Resimlerinde doğanın somut gerçekliğine bağlı kalmaksızın, kendi gerçeğini doğada arayarak, tuvaline yansıtırdı. 2011 yılında Amedus Sanat Evi’ni kurdu. Ankara’daki bu özel atölyesinde çalışmalarına devam etmekteydi.

Yorumlar

  • 1

Hasan Pekmezci dedi ki;

2021-09-25 18:05:23

SEVGİLİ MEHMET KARDEŞİMİZİ SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ. İNSANLIĞININ, POZİTİF İNSAN OLMA ÖZELLİĞİNİN YANINDA BAŞKA BİR ALANDAN OLUP DA SANATA BU KADAR TUTKULU VE BAŞARILI İNSAN ÇOK AZDIR. SEVGİ DOLUYDU*SEVGİLERLE UĞURLANDI. seni hiç unutmayacağız. Pekmezciler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto