Antalya'da yıllarca şiddet gören Keziban Özkaya yaşadıklarını film yapmak istiyor

25.06.2021 13:58

Antalya haber.... Boşanma aşamasındaki eşinin darp ve hakaretinden elektronik kelepçe ile kurtulan 1 çocuk annesi kadın, boşanmasının ardından özgürlüğüne kavuştu. Yeni bir hayat kurmaya başlayan kadının hayali, yaşadığı şiddet dolu yılların senaryosunu yazarak filme aktarılması.

Antalya'da yıllarca şiddet gören Keziban Özkaya yaşadıklarını film yapmak istiyor

Antalya haber... 45 yaşındaki Keziban Özkaya, 49 yaşındaki Y.A. ile 29 yıl önce bir arkadaş ortamında tanıştı. Y.A., 5 ay sonra o dönem 17 yaşında olan Keziban Özkaya'yı rızası olmadan kaçırdı. İlk günden iddiaya göre eşinin baskı ve şiddetine maruz kalan genç kadın toplum baskısı nedeniyle ne ailesine geri dönebildi ne de polise başvurabildi.

Evine alkollü olarak gelen ve kumar oynayan Y.A., kazancını vermediği eşini darp etti. Eşine alkol şişesi, tabak, sandalye atan kızgın koca şiddetin dozunu hep arttırdı. 2007 yılında bir iki kez boşanma kararı alan Keziban Özkaya, çocuğunun kendisine gösterilmeyeceği tehdidiyle boşanma dilekçesini geri çekmek zorunda kaldı. Tüm şiddet ve iftiralara çocuğu için göğüs geren genç kadın namusuna dil uzatılınca kesin olarak ayrılmaya karar verdi. Keziban Özkaya, 2017 yılında ailesini arayarak Antalya’ya geldi ve eşi hakkında boşanma davası açtı. Kaş’ta görülen 3 duruşmaya rağmen gözü yaşlı kadın, boşanamadı.

Antalya’da hatta gittiği Fethiye’de dahi eşinin tehdit ve baskısına maruz kalan Keziban Özkaya, ölüm tehdidi almaya başladı. Eşinin ‘Ben kefenimle çıktım yola sen de kefenini giy’ sözleriyle Keziban Özkaya, daha da korkuya kapıldı.

6 AY ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILDI

Antalya Valiliği Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezinin (ŞÖNİM) devreye girmesiyle Antalya 2. Aile Mahkemesi’nde açılan davada, daha önce Fethiye Aile Mahkemesi’nin vermiş olduğu uzaklaştırma-koruma kararı uyarınca Y.A.'ya elektronik kelepçe takılmasına karar verildi. Kaş’tan Antalya’ya çağrılan Y.A.'ya Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı’nda elektronik kelepçe takıldı. Elektronik kelepçenin 6 ay boyunca takılı olacağı belirtilirken, gerek görülmesi halinde bu sürenin uzatılabileceği bildirildi.

KELEPÇE SÜRESİ DOLUNCA KORKU YAŞADI

Kelepçe olduğu sürece Y.A., eşine 600 metreden fazla yaklaşamıyordu. Sürenin dolmasıyla birlikte Keziban Özkaya'nın tek sigortası olan elektronik kelepçe ünitesi elinden alındı.
Yeniden başvuru yapan Keziban Özkaya'nın, aradan geçen 3 aylık sürede bir sonuca ulaşamadı. Kelepçeden kurtulan Y.A.’nın ise yakınları ve kendisi aracılığıyla kadına telefondan tehditleri başladı. Yeniden korku dolu günlerine dönen 1 çocuk annesi, baba ocağındaki evinin kapılarının kilitlerini arttırdı, demir korkuluklar yaptırdı.

KENDİ HAYATINI FİLME DÖNÜŞTÜRECEK

Aradan yaklaşık 1 yıl geçmesinin ardından 4 yıldır süren boşanma davası sonuçlandı. Mahkeme, Y.A. ile Keziban Özkaya’nın boşanmasına karar verdi. Karar sonrası yeni soyadıyla yeni bir hayat düzeni kurmak isteyen Keziban Özkaya, vefat eden babası ile birlikte daha önce hep planladıkları dizi çekimi için çalışmalara girişti. Çanakkale’nin Karabiga ilçesine giderek filmde oynamak isteyen 3 çocuğun hayalini gerçekleştirmek için 3 Afacan Barboros’un Sırrı isimli çocuk filminin yapımcılığını yaptı. Ardından tekrar Antalya’ya dönen Keziban Özkaya, şu anda kendi yaşamını konu alacak filmin senaryosunu hazırlamaya başladı.

“ÇOK ŞÜKÜR BOŞANABİLDİM”

İlk boşanma davası kararı aldığından bu yana 14 yıl geçtiğini anlatan Özkaya, “Çok şükür 14 sene sonra boşanabildim. Şu anda mahkemelerimiz devam ediyor. Başka davalarımız var kendisiyle ancak boşandığım için özgürüm artık. Hala ulaşmaya çalışıyor ama o kadar problem değil artık. Çünkü devletim sahip çıktıktan sonra biraz geri adım attı. Daha önce kuafördüm. Boşanma aşamasında 3 tane salonum vardı kapatmak zorunda kaldım. Mesleğimle ilgili başka yerlerde çalıştım” dedi.

“OLAYLARI FİLME AKTARMAK OLACAK”

Çocukluğundan bu yana film çekme hayali taşıdığını dile getiren Özkaya, “Ailemle tiyatro ve aile dizileriyle büyüdük. Şu anda Türkiye’de pek aile dizisi yok, çocuk filmi olmadığı için, bunları çekmek istiyordum. İlk filmimi de çektim. 3 tane çocuğumuzun hayalini gerçekleştirdik. Karabiga Belediye Başkanımızın bize çok desteği oldu. Hem çocuklarımızı hem benim gibi ekipte mağdur olan kişilere destek sundu. Bundan sonraki hayalim, 14 sene boyunca yaşadığım olayları filme aktarmak olacak. Yeri geldi kaçtım, yeri geldi şiddet gördüm. Bunları kaleme aldık zaten. Şiddete maruz kalan filmini çekeceğiz. Benim gibi şiddet gören bir sürü kadın var, onları da birleştirdik. Güzel bir proje yapmak istiyorum” diye konuştu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024
Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabanc..

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!
Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Ö..

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!
Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı
Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde ..

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! ..

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında