Antalya'da vatandaşa zehirli balık yedireceklerdi

07.12.2019 10:31

Antalya Döşemealtı'nda bir balıkçı tezgahında satılmak istenen zehirli balon balığını AKBADER üyesi Sefa Berigel fark ederek durumu Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e haber verdi. Berigel daha sonra zabıtalarla bölgeye gelerek balığın satışını engelledi. Başkan Genç olayın ardından sosyal medya hesabından vatandaşları uyardı.

Antalya'da vatandaşa zehirli balık yedireceklerdi

Günlerce basında zehirli olduğu yazılıp çizilen balon balığı Antalya Döşemealtı'nda bir balıkçı tezgahında satılmak istenirken son anda Akdeniz Balıkçılar ve Spor Kulübü Derneği (AKBADER) üyesi Sefa Berigel tarafından fark edildi.

Sefa Berigel, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e haber vererek, zabıtalarla birlikte tezgahtaki balık satışını engelledi. 

Başkan Genç, olayın ardından sosyal medya hesabından vatandaşları uyardı. 

Zehirli olduğu halde satışa sunulan balığı fark eden Berigel, Antalya'da birçok vatandaşın ölümüne neden olacak bir faciayı engelledi. 

İşte Genç'in sosyal medya hesabından yaptığı o uyarı: 

"ÖNEMLİ SAĞLIK UYARISI!!!

Döşemealtı'nda izinsiz balon balığı satışı engellendi.

Vatandaşlarımızın dikkatine: bugün Cuma pazarında izinsiz balon balığı satışı yapıldigi tesbit edilmiş olup, ekiplerimiz satışı gerçekleştiren kişi hakkında işlem yapıp balıklara el koymuştur.

Uzmanlarında açıkladığı gibi balon balığı zehirli ve Halk sağlığını tehdit ettiği için tüketilmemesi konusunda vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz."

Başkan Genç'ten teşekkür

Öte yandan Başkan Genç, AKBADER üyesi Sefa Berigel'e ve temsil ettiği Akdeniz Balıkçılar ve Su Sporları Derneği'ne sosyal medya hesabından teşekkür etti.

Genç'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Sefa bey duyarlılığınız ve işbirliğiniz için size ve temsil ettiğiniz Akdeniz Balıkçılar ve Su Sporları Derneğine teşekkür ediyorum."

Balon balığı nedir? 

Sıcak denizleri seven balıktır Özellikle Güney Asya bölgesindeki sıcak denizlerde yaşamaktadır. Ayrıca Japonya, Kızıl Deniz, Doğu Afrika, Hint Okyanusu ve Avustralya bölgelerindeki denizlerde yaşarlar.

Ayrıca ülkemizde Akdeniz ve Ege Denizlerinde, İskenderun ve İzmir Körfezi'nde giderek yaygınlaşan balıktır. Eğer önlem alınmazsa diğer balık türlerinin neslini tehlikeye atabilir keskin dişleri sayesinde bir çırpıda palamut balığını yutabilir.

Genellikle deniz diplerinde yaşayan balon balığı etinin zehirli olması ve tehlike hissettiği anda şişmesiyle dikkat çeker. Ekonomik değeri az olan balon balığının bazı türleri yerli balıkların neslini tehdit eder. Oltaları kopardıkları için de balıkçılar için tehdittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto