Antalya'da turiste 20 liradan satılan simit tepkiye neden oldu

11.10.2022 13:37

Antalya haber... Demre ilçesinde binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlayan Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni ziyaret eden M.Ö. (52), burada bulunan simitçinin kendisine simit satmamasıyla şaşkınlık yaşadı. M.Ö., simidin yerli halka 7,5, turiste ise 20 liradan satıldığını öğrenip, kendisine 'simit yok' denilmesine tepki gösterdi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, farklı fiyat uygulamasını doğru bulmadığını belirterek, "Belediyedeki arkadaşlara talimat verdim. Kişi araştırılacak, gerekli işlemler yapılacak" dedi.

Antalya'da turiste 20 liradan satılan simit tepkiye neden oldu

Antalya haber... Turizmin önemli merkezlerinden olan Demre'deki Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, yıl içinde binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Antalya'da yaşayan M.Ö. ve eşi H.Ö. (49), tatile gittikleri Demre'de Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni ziyaret etti. Müzenin yanındaki simitçiden simit almak isteyen M.Ö., simitçinin kendisine simit satmaması üzerine şaşırdığını belirtti. Turistin yanında kendisine simit satılmayan M.Ö., simitçiyle diyaloğunu cep telefonuna kaydetti. Simidin yerli halka 7,5 liradan, turistlere 20 liradan satıldığını öğrenen M.Ö., "O kadar simit var. Neden bana 'sana simit yok' diyorsun? Turistlere ayrı mı oluyor bu iş? Bir şeyin bedeli neyse odur. Arkadaşlar görüyorsunuz simitçimiz bize Türk olduğumuz için simit vermiyor. Bana ilk önce simit yok dedin" diyerek tepki gösterdi.

'SİMİT VERİRİM AMA TURİSTİN YANINDA 'YOK' DERİM'

Yaklaşık 1 metre uzunluğunda dizili simitlerin olduğu görülen kamera kayıtlarında simitçi, "Ben turistin yanında sana simit satamam. Ben turiste 20 liradan simit satıyorum. Sana 7,5 liraya verdiğimi görürse adam ne der? Simit veririm ağabey, neden vermeyeyim ama turistin yanında 'yok' derim ağabey. Ben simidi 20 liraya satıyorum. Sana orada veremem" dedi. Bu sırada simitçi, simidin fiyatını soran turiste, '1 euro' yanıtını verdi. Simitçinin o anları kameraya yansıdı.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya

'KISA VADEDE ÇÖZECEĞİZ'

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, fırsatçılık yapan simitçiye tepki gösterdi. Kocakaya, “Sizin görüntüleri göstermenizle duruma vakıf olduk. Belediyedeki arkadaşlara talimat verdim. Kişi araştırılacak, gerekli işlemler yapılacak. Konu takibimiz altında. Kısa vadede çözeceğiz" dedi.

Okan Kocakaya, farkı fiyat uygulamasını doğru bulmadığını belirterek, "Turizmde neden bu şekilde anılalım. Sonuçta ülkemize gelip ziyaret eden vatandaşlar. Biz de turizmle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Böyle ikili ayrımı doğru bulmuyorum. Ona satıyorum, diğerine satmıyorum gibi şeyler asla bizim tasnif edebileceğimiz bir şey değil. Bizim bakış açımız ve davranışımızla asla böyle olmadı. O yüzden hızlı bir şekilde bu işi nihayete kavuşturacağız" diye konuştu.

Yorumlar

Vatan sever dedi ki;

2022-10-12 19:43:41

Zabitalar denetim yapsinlar büfelerde alkol satan yerlerde 0,5 litre su kaç para yazık gerçekten adını vermicem tekel bayinin Lara tarafında 16 TL istedi usta fazla değil mi dedim istersen al dedi turist aliyor zaten 1 euro ya Allah'tan kork dedim her şey pahalı dedi git işine hocam dedim insanlar euroylami maaşa aliyor dedim biraz bağırdı yaşından dolayı ellemedim yani zabitalar kontrol yapsınlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorum Yap

    ŞANS OYUNLARI

    On Numara
    Şans Topu
    Sayısal Loto
    Süper Loto

    Diğer Haberler

    Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024

    Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

    Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024
    Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!

    Teleferik faciasında kontrol odasının ..

    Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!
    Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti

    Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev..

    Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti
    TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da

    TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı A..

    TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da
    Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?

    Antalya'nın çocuk valisi bakın ne iste..

    Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?
    Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti

    Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan An..

    Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti