Antalya'da ilkel tablo!

12.07.2019 11:20

Antalya'da yol kenarı hayvan satış ve kesimi devam ediyor. Denetimlerin yetersizliği, bu ilkel görüntülerin sürmesine neden oluyor.

Antalya'da ilkel tablo!

Sabah Gazetesi'nden Furkan Yazıcı'nın haberine göre; Antalya'da ilk kez geçen yıl Kurban Bayramı'nda ön açılışı yapılarak hizmet vermeye başlayan Kömürcüler Mahallesi'ndeki Antalya Canlı Hayvan Borsası, yol kenarındaki ilkel hayvan satış görüntüsünü önleyemedi.

Ekim ayında tamamlanarak resmi açılışı yapılması bekelniyordu ancak açılamadı. Kurban Bayramına sayılı günler kala konu yine gündem oldu. 

İlkel bir görüntü

Belediyelerin denetimleri yetersiz kaldı. Kaçak hayvan satıcıları sağlıksız koşullarda hayvan satışı ve kesim yapmaya devam etti.

Yol kenarını mesken tutan satıcılar özellikle Gazi Bulvarı'nın Muratpaşa ilçesi tarafında tüm uyarılara rağmen satışlarını sürdürüyor.

Turizm kafilelerinin geçiş yolu üzerinde yapılan satış ilkel görüntülere sahne oluyor. 

Şehir için kötü bir tablo

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, yaşanan tablonun Antalya'ya yakışmadığını ifade ederken İl Müdürlüğü olarak mücadele verdiklerini fakat yol kenarındaki hayvan satıcılarının kaldırılmasının ilçe ve Büyükşehir Belediyesi tasarrufunda olduğunu söyledi.

Özen, "Şehir için kötü bir tablo oluşturuyor. Biz belediyelerle gerekli yazışmaları gerçekleştiriyoruz. Antalya'da bir resmi hayvan satış yerinin artık olması gerekiyor. Hiç tasvip etmediğimiz yerlerde hayvan satışı yapılıyor" dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto