Antalya haber... Vali Ersin Yazıcı, 2022- 2023 eğitim ve öğretim yılının startını, Gürsü mahallesinde iş insanı Fahrettin Sert tarafından yaptırılan Özpınarlar Fahrettin Sert İlkokulu'nda verdi. Eğitim öğrenim yılının açılışının yanı sıra okulun açılışını da gerçekleştiren Vali Yazıcı'ya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik de eşlik etti.

ANTALYA'DA 485 ÖĞRENCİ VAR

"Bu okulu yaptıran Özpınarlar ailesine teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasına başlayan Vali Yazıcı, “Bu sadece bir para işi değil, bu ülkede parası olan çok insan var. Fakat gönlü güzel olmayanlar bu hayrı başaramıyor. Ben devletim adına Antalyam adına bu teşekkürü sunmak istiyorum. Benim vali olarak 485 bin öğrencimden bir tek isteğim var. Kitap okumak her şeyin başıdır. Mutlak suretle ama mutlaka günde bir miktarda olsa az yada çok kitap okumaya zaman ayırın" dedi.

ANTALYA'DA 35 BİN ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Vali Yazıcı, "Buradan 35 bin öğretmenime seslenmek istiyorum. Bu şehirde 2 milyon 619 bin kişi yaşıyor. Bu rakamın içinde yaşayan en kıymetlilerini ise 485 bin çocuğumuz oluşturuyor ve onlar size emanettir. Uğruna can verilecek bu kıymetlilerimizi size emanet ediyoruz. Türk öğretmeninin emanete nasıl sahip çıktığını biliyorum. Bu şehrin en kıymetli insanları en kıymetli canlıları size emanettir. Gereğini yapacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

SINIFLARI TEK TEK DOLAŞTI

Açılış konuşmalarının ardında okulun açılış kurdelesini kesen ve Özpınarlar ailesine teşekkür plaketi veren Vali Yazıcı, ilk ders zilini çalıp sınıfları dolaştı. Programda öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, "Hepimiz okulu çok özledik. Bende öğrenciler kadar özledim okulları. Milli eğitim müdürümüz ile birlikte hemen hemen her hafta iki okula gitmeye gayret ediyorum. Öğretmenlerimize teşvik olmaya, öğrencilerimize bir nebze bile olsa katkı sağlamaya çalışıyorum. Bu nedenle şehrimin her noktasındaki okullara ziyaret gerçekleştiriyorum" dedi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.