Antalya'da görüldü, büyük korku yarattı

12.07.2019 14:19

Atlantik Okyanusu'nda yaşayan Pisodonophis semicinctus (eğerli yılan balığı) yılan balığı türü  gece avında 60 metre derinlikte Antalya'da amatör balıkçıların oltasına takıldı. 

Antalya'da görüldü, büyük korku yarattı

Gece Antalya limanı açıklarına gemiyle kolyoz balığı avlamaya giden balıkçıların oltasına 60 metre derinlikten bir yılan balığı türü yakalandı.

Balığı güverteye çıkaran balıkçılar paniğe kapılıp büyük korku yaşadılar.

Başına basılarak öldürülen balık daha sonra incelenmesi için Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu’na verildi. 

Prof. Dr. Gökoğlu, balıkçıların, görüntüsü ve renkleri nedeniyle farklı bir tür olduğunu düşünerek kendilerine ulaştırdığı balığın, "pisodonophis semicinctus" türü olarak Antalya'da ilk kez görüldüğünü belirtti. 

Eğerli yılan balığının, balıkçılar tarafından zehirli olabilir düşüncesiyle kafasını ezerek öldürdüğünü söyleyen Prof. Dr. Gökoğlu, balığın Türkiye kıyılarında daha önce sadece İskenderun Körfezi'nde yakalandığını söyleyerek, “ Atlantik okyanusu orjinli bir balık.

Bilimsel dünyaya Antalya'da da yakalandığını bildirdik.

Akdeniz’de nadir görülen türlerinden biridir. İnsana herhangi bir zararı yoktur, balıkçılar korkup öldürdüğü için üzüldüm.

Üstündeki siyah benekler eğeri andırdığı için eğerli yılan balığı diye geçiyor. Eti yenebilir. Zeminde yaşayan bir balık.

Kendini çamura gömüp burnunu dışarıda bırakarak yaşayan bir tür. Karanlıkta aktif olurlar. Bize gelen yılan balığı 86 santimetre ve 570 gram ağırlığındaydı." diye konuştu. 

Bu balıkların Antalya'da bulunmasının deniz ekosisteminin çeşitliliği açısından çok güzel olduğunu dile getiren Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, "Antalya'da tahmini 550-600 balık türü bulunuyor.

Bir balık türünü daha bildireceğiz. Biliyorsunuz Kızıldeniz orjinli 64 balığı daha Antalya'da görüntülemiştik. " dedi. 

Prof.Dr. Gökoğlu, gerekli bildirim ve incelemelerin ardından balığı Kepez Belediyesinin şehir müzesinde sergileyeceklerini bildirdi. 
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto