Antalya'da ekstrem spor merkezi yapılacak

04.11.2017 13:55

Büyükşehir Belediyesi, eski Minicity alanına yapacağı 95 milyon yatırım bedelli sanat, eğlence ve yaşam parkı projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

Antalya'da ekstrem spor merkezi yapılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Atatürk Kültür Sanat Eğlence ve Yaşam Parkı Yapımı ve İşletilmesi işine yönelik gerçekleştirilen irtifak hakkı ihalesini gerçekleştirdi. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait eski Minicity alanı olarak bilinen Konyaaltı İçesi Arapsuyu Mahallesi'ndeki toplam 121 bin 328 metrekare yüzölçümlü alandaki kullanılmayan atıl vaziyetteki yapı ve yapıların yıkımı, teknik şartnamesinde ayrıntıları belirtilen ünite ve tesislerin çevre düzenlemesi de dahil yapımını, yapım süresi dahil olmak üzere 30 yıl süreyle amaçları doğrultusunda işletilmesini, süre sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz devredilmesini kapsayan ihale, yıllık 2 milyon 490 bin TL artı KDV muhammen bedel üzerinden kapalı teklif usulüyle yapıldı.

İKİ FİRMA KATILDI

Söz konusu ihaleye 2 istekli katıldı. Kapalı tekliften sonra istekliler arasında yapılan açık artırma sonucu ihaleyi, en yüksek teklife çıkarak yıllık 3 milyon 250 bin lira artı KDV ve hasılattan yüzde 2 ek ödemeyi taahhüt eden ve ihale komisyonunca uygun görülen Kabataş Gayrimenkul Yatırım İnş. Tur. San ve Tic A.Ş. - Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ortaklığı kazandı. Firma, sözleşme imzalandıktan sonra en geç 2 yıl içinde toplam maliyeti 95 milyon lira olan projeyi hayata geçirecek.

Projede, içinde çocuklar için oyun parkı, macera park, kaykay pisti ve tırmanma duvarları bulunan ekstrem spor alanları, geleneksel el sanatları satış üniteleri, açık spor alanları ve Kelebek Parkı'nın bulunduğu kültür ve yaşam alanları, insanların kaliteli vakit geçirebileceği etkinlik alanları ve yeme içme üniteleri ile seyir terasının bulunduğu sosyal alanlar yer alıyor.

BUYUKSEHIR BELEDIYESI, ESKI MINICITY ALANINA YAPACAGI 95 MILYON YATIRIM BEDELLI SANAT, EGLENCE VE YASAM PARKI PROJESININ IHALESINI GERCEKLESTIRDI. EKSTREM SPORLARI, PARKLARI, KULTUREL VE SOSYAL YASAM ALANLARIYLA ESKI MINICITY ALANI ANTALYA VE KONYAALTI'NIN YENI CEKIM MERKEZI OLACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto