Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Akdamlar Mahallesi'nde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan 92 yaşındaki Abdurrahman- Raziye Yılmaz çifti, 70 yıl önce evlendi.

Her koşulda birlikte olan, birbirlerini çok seven çiftin sağlıklarında “İnşallah bu dünyadan birlikte gideriz” istekleri kabul oldu.

Yaşlılıktan dolayı çeşitli sağlık sorunları olan Raziye Yılmaz aynı ilçenin, Moryer Yaylası'ndaki evinde saat 07.30'da hayatını kaybederken, özel bir hastanede 40 gündür tedavisine devam edilen eşi Abdurrahman Yılmaz ise 26 dakika sonra yaşamını yitirdi.

Çocukları annelerinin cenaze hazırlığını yaparken, babalarının ölüm haberiyle üzüntüye boğuldu. Çiftin isteklerinin kabul olması ise ailenin teselli bulmasına neden oldu.

26 dakika arayla hayatlarını kaybeden yaşlı çiftin cenaze törenine ise büyük katılım oldu. Mahalle mezarlığında kılınan namazın ardından çiftin cenazeleri yan yana toprağa verildi.

"İçlerine doğmuş"

Köy şartlarında 72 yıldır anne ve babasının mutlu bir şekilde hayat sürdüklerini ifade eden Turan Yılmaz “ Babam önceden, “ Biz ikimiz vefat etsek, inşallah ikimiz bir gideriz”derdi. Babamın dilediği gibi oldu. Annemle aynı gün vefat etti. Demek ki babamın içine doğmuş. Mekanları cennet olsun.” diye konuştu.