Antalya'da büyükbaş kurbanlık satışı patladı

26.08.2018 17:10

Türkiye Kasaplar Odası Genel Başkan Yardımcısı Osman Yardımcı, Antalya'da büyükbaş kurbanlıkların yüzde 95'inin satıldığını, küçükbaş hayvanların ise yüzde 30-40 oranında elde kaldığını söyledi.

Antalya'da büyükbaş kurbanlık satışı patladı

Osman Yardımcı, Kurban Bayramı sonunda hayvan pazarının genel durumunu değerlendirdi. Canlı hayvan satışının geçen yıla oranla iyi geçtiğini tahmin ettiklerini belirten Yardımcı, resmi rakamların henüz netleşmediğini söyledi.

Antalya genelinde ufak tefek sıkıntılar dışında sorunla karşılaşmadıklarını belirten Yardımcı, bayram süresince tüm pazarları gezip hem satıcı hem de alıcının isteklerini yerinde dinleyip çözüm bulmaya çalıştığını söyledi.

İlginç istek

İlginç isteklerin hem kurbanlık alanlardan hem de kurbanlık satmaya gelen vatandaşlardan geldiğini belirten Başkan Yardımcı, “Sahte paraya karşı önlem olsun diye kalem dağıtmaya gittiğim pazarda benim üzerime yürüyen bir kişi, 'Neden buradaki ahırlarda klima yok?' dedi. Gerçekten şaşırdım. Ahıra klima nasıl takalım? Birkaç kişi de kiralama bedelleriyle ilgili serzenişte bulundu. Onlar dışında genel durum çok iyiydi. Herkes memnundu" dedi.

Kurban Bayramının ilk gününde yine bilindik manzaralar yaşandığını, her türlü girişime rağmen bir türlü bu görüntülerin önüne geçemediklerinden yakınan Osman Yardımcı, acemi kasapların her zaman başrollerde olduğunu söyledi. Ufak tefek yaralanmalar dışında ağır yaralı olaylar yaşanmamasının sevindirici olduğunu da kaydeden Yardımcı, “Sorunların hepsi ehil olmayan kişilerden kaynaklandı. Arkadaşların bazıları sokak ortasında kıyma çektiler, yol kenarlarında kesim yaptılar. Antalya'ya yakışmayan hareketlerdi bunlar" dedi.

Büyükbaş satışı patladı 

Bayramın son gününde de hayvan pazarlarını gezerek satış durumlarını değerlendirdiklerini ifade eden Osman Yardımcı, “Satışlar dana ağırlıklı oldu. Danaların yüzde 5'i kaldı, belki daha az. Küçükbaş da yüzde 30-40 arası kaldı. Küçükbaş pahalı denildi, o yüzden kaldı. Aslında pahalı değildi ama vatandaşta önyargı oluşturuldu bir anlamda" dedi.

Kesim satış rakamlarının kısa sürede açıklanacağını da kaydeden Yardımcı, geçen yıl Türkiye genelinde 850 bin büyükbaş, 2.5 milyon küçükbaş hayvan kesimi yapıldığını söyledi. Yardımcı, bu yıl 1 milyonun üstünde büyükbaş, 3.5- 4 milyon da küçükbaş hayvanın pazarlara çıktığını, 950 bin büyükbaş, 3- 3.5 milyon küçükbaş kurban kesimini tahmin ettiklerini ifade etti.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto