Antalya'da avukat bıçaklı saldırıya uğradı! Şüphelinin serbest bırakılmasına tepki

03.10.2022 17:58

Antalya haber.... Müvekkilinin oturduğu apartmanda ruhsatsız apart işleten kiracı Murat Altunçay'ın bıçaklı saldırısına uğrayan Avukat Mesut Oğuz, gözaltına alınan şüphelinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Avukat Oğuz, “Annemi, çocuğumu, eşimi öldürmek, soyumu kurutmakla tehdit eden bu caninin, son 1 ayda gönderdiği 140 mesaj da yine savcılığa iletildi ama hiçbir işlem yapılmadı" dedi.

Antalya'da avukat bıçaklı saldırıya uğradı! Şüphelinin serbest bırakılmasına tepki

Antalya haber... Olay, 26 Eylül'de akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi Bayındır Mahallesi Pınar Caddesi'nde meydana geldi. Avukat Mesut Oğuz, bir müvekkilinin oturduğu apartmanda ruhsatsız apart işlettiği gerekçesiyle kendisi hakkında yapılan şikayet üzerine, adrese gitti. Mesut Oğuz, apartmana gelen zabıta ve polis ekipleri ile görüştü. İhbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine binadan çıkmaya hazırlanan Oğuz, 3 ay önce müvekkili tarafından evden çıkartılan kiracı Murat Altunçay ile karşılaştı. İkili arasında yaşanan tartışma kısa sürede büyüdü. Altunçay, yanında getirdiği ve bez arasında sakladığı bıçakla Mesut Oğuz'a saldırdı. Oğuz, olayı küçük sıyrıklarla atlatırken Altunçay da elinden yaralandı. Yaşanan arbede güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Oğuz'un şikayeti üzerine gözaltına alınan Altunçay, bıçakla yaralama suçundan çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrolle serbest bırakıldı. Karara Asliye Ceza Mahkemesi'nde itiraz eden Avukat Oğuz, itirazın reddedilmesine de tepki gösterdi. Şüpheli Altunçay'ın, eşinin şikayeti üzerine 'aile içi şiddet' suçundan tutuklandığı öğrenildi.

AVUKATLARDAN KARARA TEPKİ

Şüpheli Murat Altunçay'ın Avukat Oğuz'u bıçaklama yaralama suçundan serbest bırakılmasına Antalya ve Isparta baroları ile çok sayıda avukat tepki gösterdi. Antalya Adliye Sarayı bahçesinde yapılan basın açıklamasına Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya, Avukat Mesut Oğuz ve çok sayıda avukat katıldı.

ÖLÜMÜNE TEHDİT, 1 AYDA 140 MESAJ

Avukat Mesut Oğuz, şüpheli Altunçay'ın 3 ay önce kendisini ölümle tehdit ettiğini, savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadığını öne sürdü. Avukat Oğuz, "Annemi, çocuğumu, eşimi öldürmek, soyumu kurutmakla tehdit eden bu caninin, son 1 ayda gönderdiği 140 mesaj da yine savcılığa iletilmiştir. Kendisinin 50'ye yakın suç dosyası vardır. Hakkında yakalama kararı olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmamıştır" dedi.

Avukat Oğuz, saldırı öncesinde yanında polis olmasına karşın şüphelinin kendisini ölümle tehdit ettiğini savunarak, "Olay anında 'Senin çocuğunu öldüreceğim' dediğinde, bir baba olarak gereğini yaptım. Şüpheliyi etkisiz hale getirdikten sonra polis müdahale etmiştir. Polis, hakim ve savcının mesleğimizi yaparken yanımızda olmadığı görülüyor. Bizi adeta kurban yerine koyan dışarıdaki saldırganlara adeta bir kapı, dayanak haline gelmiştir" diye konuştu.

Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, "Bir avukatı mesleki faaliyetinden dolayı öldürmeye çalışan şüphelinin serbest bırakılmasını anlamamız, kabul etmemiz beklenemez" dedi.

SERBEST BIRAKILMA KARARINA YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, “Şüpheli, önceki eylemleri, gerçekleştirdiği bıçaklı saldırı ve polislerin yanında devam ettiği hakaretler ve ölüm tehditleri nedeniyle tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştır. Serbest bırakılma kararına yapılan itiraz Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmiştir. Verilen karar avukatları yok saymanın ötesinde düşmanca bir bakış barındırmaktadır. Bir avukatı mesleki faaliyetinden dolayı öldürmeye çalışan, bundan sonra da eylemlerine devam etmesi muhtemel olan şüphelinin serbest bırakılmasını anlamamız, kabul etmemiz beklenemez" dedi.

'HUKUKA VE ADALETE İNANCIMIZ SARSILMIŞTIR'

Avukatlara yönelik mesleki faaliyetleri nedeniyle yapılan saldırıların yasa gereği hakim ve savcılara yapılmış gibi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Hüseyin Geçilmez, “Bir hakimin mevcut saldırıdan çok daha düşük şiddette saldırıya maruz kalması halinde tutuklama kaçınılmazdır. Kamera görüntülerinde sabit olduğu üzere, elinde büyük bir bıçakla meslektaşımızı öldürmeye çalışan şahsın serbest bırakılmasından sorumlu olan hakimlerin vermiş olduğu bu karar, hukuka ve adalete inancımızı sarsmıştır. Bu saldırı sadece mağdur meslektaşımıza yapılan bir saldırı değil, tüm avukatlara yapılmış bir saldırıdır. Saldırganın serbest bırakılmasına ilişkin bu akıl almaz kararla da bağımsız savunma bir kez daha yalnız bırakılmıştır. Avukata saldıran bir kişinin tutuklanması için avukatın ölmesi mi gerekmektedir. Hiçbir avukat sahipsiz değildir. Meslektaşlarımıza sahip çıkmaya, avukatların nefesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'SAVUNMA CAMİASINA YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR'

Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya, Antalya Adliyesi'ne gelerek meslektaşı Mesut Oğuz'a destek olduklarını belirtti. Çankaya, “Yapılan bu saldırıyı ne kadar kınıyorsak, Sulh Ceza Hakimliği tarafından saldırganın serbest bırakılmasını o kadar kabul edilemez buluyoruz. Bu karar savunma camiasına yapılmış ayrı bir saldırıdır. Avukatlar sahipsiz değildir. Savunma camiası güçlü ve dimdik ayaktadır ve mücadelesine devam edecektir" dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk o..

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var
Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yar..

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor
Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı s..

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı
Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü..

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!
İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar dan büyük tepki! 'İncekum'u yedirmeyiz'

İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar..

İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar dan büyük tepki! 'İncekum'u yedirmeyiz'
Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan midibüs devrildi! 19 yaralı

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan ..

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan midibüs devrildi! 19 yaralı