Antalya'da 1,5 gün dağda mahsur kalmıştı! Ozan Kuşcu'nun hayatı değişti

20.06.2022 14:50

Antalya haber... 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ozan Kuşcu, 3 yıl önce tırmandığı zirvede mahsur kalınca Sahil Güvenlik ekiplerince helikopterle kurtarıldı. Bir buçuk gün dağda kalan ve ölümden dönen Kuşcu, aldığı eğitimin ardından fobisini yendi ve profesyonel dağcı oldu. Antalya’nın zirvelerine çıkan ve dron ile o anları görüntüleyen gencin hedefi ise Everest'e tırmanmak.

Antalya'da 1,5 gün dağda mahsur kalmıştı!  Ozan Kuşcu'nun hayatı değişti

Antalya haber... Konyaaltı'nda yaşayan Ozan Kuşcu ve 2 arkadaşı sosyal medya kanallarına görüntü çekmek için çıktıkları dağlık alanda mahsur kaldı.

Havanın soğuk ve sisli olması nedeniyle gençler 1,5 gün dağda kalmak zorunda kaldı. Hava şartları sebebi ile karadan ulaşım sağlanamayan bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik helikopteri sis nedeniyle gençleri alamadı.

Gençler sisin dağılmasının ardından belirli aralıklarla ekiplerce helikopterle bulundukları yerden alındı.

Ozan Kuşcu ve arkadaşları, bölgede yaşadıklarını, helikopterle kurtarılma anlarını cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.

Bu olayın ardından 2 genç, tırmanış etkinliklerine son verdi. 22 yaşındaki Ozan Kuşcu ise oluşan fobisini yenmek için dağcılık eğitimi almaya başladı.

3 yıldır dağlarda eğitim alan ve profesyonelleşen Kuşcu, birçok zirveye başarılı şekilde tırmanış gerçekleştirdi.

Hatta olayı bir üst seviyeye çıkaran Kuşcu, hem tek elle tırmanış yapıyor hem de o anları dron ile kayıt altına alıyor. Ölümden döndükten sonra dağcılık yaşam tarzına dönüşen Kuşcu, kendisini biraz daha geliştirdikten sonra hedefini Nepal’deki Everest’e tırmanış yapmak olarak belirledi.

FOBİSİ, HOBİSİ OLDU

Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi Ozan Kuşcu, 3 yıl önce ilk tırmanış aktivitesinin olaylı bittiğini hatırlattı. 3 arkadaşıyla Şubat ayında Konyaaltı ilçesindeki bin 650 rakımlı Çalbalı Dağı Zirvesi’nde mahsur kaldıklarını ifade eden Kuşcu, “Helikopterle kurtarıldık. Bu olayın ardından dağlara olan korkum arttı. Bunu yenebilmek içinde araştırmalar yaptım ve tırmanış eğitimleri almaya başladım. Korkumu yendim, fobim, hobim olmaya başladı. Dağların zirvesinde bazen ekipman olmadan geleneksel rotalar açarak tırmanmaya başladım” dedi.

Kurtarılma anlarını sadece filmlerde izlediğini ama başına geldiğini anlatan Kuşcu, “Sahneler gerçek oldu ve başıma geldi. Şimşek çakıyor, dağdan kayalar düşüyordu. Arkadaşım yanımda hipotermi geçiriyor, her yerimiz sis içindeydi. Ama hayatta kalmayı başardık. O günlerde yaşadığım korkuyu yendim. Tek elimle dron kumandasını kullanarak tırmanış yapıyorum. Sivri Dağ’a bu şekilde tırmandım. Uçurumun kenarında kendimi kayda aldım. Korkumu artık yendim” diye konuştu.

HEDEF EVERST

Bu olayın ardından fobisi olan dağcılığı, hobisi haline getirerek bir yaşam şekline dönüştüren Kuşcu, "Şimdi sürekli dağlardayım. 20-25 kiloluk bir çantam hep sırtımda oluyor. Haftada en az bir zirve yapıyoruz. Hedefim Nepal’de Everest’e çıkmak istiyorum. O yüzden daha çok çalışıp iyice profesyonelleşmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

"ÇOK MUTLUYUM"

Tecrübesiz ve bilinçsiz bir şekilde dağa tırmanmasının sonucunun kötü bittiğini dile getiren Ozan Kuşcu, “Şu anda hayatta olduğum için çok mutluyum. Bizi kurtaran herkese teşekkür ediyorum. Tırmanış yapmak isteyen kişilerin ya eğitim alması ya da bu işi yapan profesyoneller eşliğinde tırmanış yapmaları gerekir” diye konuştu.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim..

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi
Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri ..

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor
Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başv..

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor
Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bi..

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?
İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!

İkinci el araç piyasasında tablo terse..

İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!
Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi

Kredi kartı kullanıcıları dikkat Otoma..

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi