Antalya Yörük İl Beyliği Töreni düzenledi! Yörük İl Beyi'ne kuşak bağlandı

21.03.2023 13:41

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Yörükler Derneği tarafından düzenlenen, 'Antalya Yörük İl Beyliği Töreni'ne katılarak, İl Beyi seçilen Mustafa Acarbulut'a kuşak bağladı. Törende konuşan Vali Yazıcı, "Milletleri, devletleri büyük yapan gelenekleri ve görenekleridir. Bu değerlerimizi ne kadar korur ve gelecek nesillere aktarırsak geleceğe o kadar güçlü adımlarla yürürüz" dedi.

Antalya Yörük İl Beyliği Töreni düzenledi! Yörük İl Beyi'ne kuşak bağlandı

Antalya Yörükler Derneği tarafından, 'Antalya Yörük İl Beyliği Töreni' düzenlendi. Kepez'de düzenlenen törene Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, kurum müdürleri ve Yörükler katıldı.

Programa katılan Yörüklerle yakından ilgilenip sohbet eden Vali Yazıcı, bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Vali Yazıcı, "Milletleri, devletleri büyük yapan gelenekleri ve görenekleridir. Bizi büyük yapan, büyük Türk milleti yapan bize ait değerlerimizdir. Bu değerlerimizi ne kadar korur ve gelecek nesillere aktarırsak geleceğe o kadar güçlü adımlarla yürürüz" diye konuştu.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı

'YARDIM DİLEYEN HERKESE EL VERDİK'

Türk milleti olarak dünyanın neresinde olursa olsun dinine, diline, ırkına ve mezhebine bakmaksızın yardım elimizi uzattığımıza dikkat çeken Vali Yazıcı şunları söyledi:

"Biz Türkler için, burası yurdumuz dedikten sonra kanımızın son damlasına kadar ordayız. Bulunduğumuz topraklardan, vatan dediğimiz topraklardan asla vazgeçmeyeceğimizi bütün dünyaya tarih boyunca haykırarak, savaşarak, şehit olarak gösterdik. Bu topraklar bizim, Anadolu bizim. Allah'ın izniyle kıyamete kadar da bizlerin olacak. Biz Türkler er meydanında, savaş meydanında gücü kuvveti yedi düvele gösterirken, bir yandan da tarih boyunca aman dileyenleri geri çevirmeyen bir millet olmuşuzdur. Kim bizden yardım istemişse dinine, diline, ırkına ve mezhebine bakmaksızın yardım elimizi uzatmasını bilmişizdir. Bu bizim en büyük gururlarımızdandır. Bazen el verdiklerimiz bize hainlik etmiş olsa da biz yardım etmekten asla vazgeçmedik."

'BU MİLLETİN BİR FERDİ OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM'

Yörük kültürünün Türk kültüründe çok önemli bir yer tuttuğunu aktaran Vali Yazıcı, "Türk milleti olarak geleneğimizle, göreneğimizle ve çağı yakalayarak kutlu yolculuğumuza devam edeceğiz. Yörük kültüründe yaşatılanlar Türk kültürünün özünde ve her daim olması gerekenlerdir. Devir değişebilir ama insana sevgiyi, insana saygıyı ve fakr-u zaruret içinde olana el uzatmayı töremiz bize emreder ve biz de buna göre hareket ederiz. Bu güne kadar böyle hareket ettik ve bundan sonra da böyle hareket edeceğiz. Çocuklarımızı bu düsturla yetiştireceğiz. Bu milletin bir ferdi olduğum için herkes gibi ben de gurur duyuyorum ve duymaya da devam edeceğim. Geleneğimizle, göreneğimizle ve bize ait olan değerlerle dünyada var olmaya devam edeceğiz" dedi.

Törene Vali Ersin Yazıcı, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, kurum müdürleri ve Yörükler katıldı.

'ZOR GÜNLERİ ATLATACAĞIZ'

Konuşmasında 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlere de değinen Vali Yazıcı, "Bir ay önce asrın felaketini yaşadık. 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Deprem de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu depremden yaklaşık 13,5 milyon insanımız etkilendi. Allah geride kalanlara güç kuvvet versin. İnşallah bu zor günleri de kültürümüzün bir parçası olan birlik ve beraberlik içinde atlatacağız" şeklinde konuştu.

'KÜLTÜRÜMÜZDE RAMAZAN AYI BEREKET AYIDIR'

Ramazan ayının yardımlaşma duygusunu zirveye çıkardığını söyleyen Vali Yazıcı şunları kaydetti:

“Hepinizin malumu Ramazan ayı geldi. Rahmet, mağfiret ve bereket ayı geldi. Allah tutacağınız oruçları kabul etsin. Bizim kültürümüzde Ramazan Ayı bereket ayıdır. Fakr-u zaruret içinde olanları hatırladığımız, garibanları sevindirdiğimiz bir aydır. Bu yardımlaşma duygusunun zirveye ulaştığı bir Ramazan ayı diliyorum. Ramazanımız şimdiden mübarek olsun."

Konuşmasının arından Vali Yazıcı, İl Beyi seçilen Mustafa Acarbulut'a kuşak bağladı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıld..

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?
Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?