Antalya Valisi Yazıcı, esnafın sorunlarını dinledi

20.03.2021 14:40

Antalya haber... Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Manavgat, Serik, Akseki ve Gündoğmuş Esnaf Odaları Başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda bölge esnafının sorunlarını dinleyen Vali Yazıcı, pandemi sürecinde en büyük zararı esnafın gördüğünü ve yine bu süreçten şehir paydaşları olarak el ele verip birlikte çıkacaklarını söyledi.

Antalya Valisi Yazıcı, esnafın sorunlarını dinledi

Antalya haber...  Bölgedeki çalışmaları ve sorunları yakından takip etmek amacıyla Vali Ersin Yazıcı, Manavgat'ta Esnaf Odaları Başkanlarıyla bir araya geldi. Turizm sezonu öncesi bölgedeki sorunların ve çalışmaların konuşulduğu toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz, Serik Semt Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Akıllı, Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Özcan, Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Manavgat Şoförler, Nakliyeciler, Otomobilciler, Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünal, Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Abdullah Akça, Manavgat Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Aydın, Akseki Esnaf ve Sanatkarlar Şoförler Odası Başkanı Ömer Faruk Yılmaz ile Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sultan Çetin katıldı.

Vali Yazıcı, toplantıya katılan Esnaf Odası Başkanlarıyla tek tek sohbet ederek esnafın talep ve beklentilerini dinledi. Toplantıya katılan oda başkanları, pandemi döneminde yaşadıkları sıkıntıları ve bölge sorunlarını dile getirerek bu sıkıntıların giderilmesi için çözüm istediklerini iletti.

VATANDAŞLA TEMAS

Özellikle küçük esnafın vatandaşla sürekli temas halinde olarak bölgenin sorunlarını, sıkıntılarını ve beklentilerini en iyi bilen kesim olduğunu belirten Vali Yazıcı; "Siz değerli esnaf arkadaşlarımızla sohbet etmek, çözüm üretmek ve sizleri dinlemek için buradayım. Sezon öncesi bölgedeki sorunları birlikte ele alarak çözmek için buradayım. Şehrimizde ne oluyor ne bitiyor, insanlarımızın dertleri sıkıntıları, ihtiyaç ve taleplerinin ne olduğunu en iyi vatandaşlarımızla temas halindeki siz esnaflarımız bilirsiniz. Bu sebeple şehrin aynası olan siz esnaflarımızın fikirleri ve görüşleri benim için çok değerli" dedi.

21 BİNE YAKIN ESNAF

Vali Ersin Yazıcı'nın 22 Haziran'da göreve başladığından bu yana her türlü sıkıntılarında yanında olduğunu belirten AESOB Başkanı Adlıhan Dere, "Bugün Manavgat'ta esnafın hamisi, Antalya Valimiz Sayın Ersin Yazıcı ile birlikte olmaktan çok mutluyuz. Manavgat'ta 5, Serik'te 3, Gündoğmuş'ta 1, Akseki'de 1 toplam 21 bine yakın esnafımızı temsil eden başkanımızla bir araya geldik. Toplantıyla birlikte pandemi sürecinde yaşanan sorunları aktarma fırsatı bulduk. Bize bu fırsatı sunan Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyoruz. Beşincisini gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarımızı merkezdeki oda başkanlarımızla da devam ettireceğiz" diye konuştu.

SORUNLARI YERİNDE İNCELİYOR

Esnafın sorunlarının bölgelere göre yerinde incelenmesinin çözüm aşamasında çok değerli olduğunun altını çizen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, şunları söyledi: "Bugün Sayın Valimiz Başkanlığında beşincisini düzenlediğimiz oda başkanları buluşmasında Manavgat ilçemizde toplandık. 22 Haziran'da göreve başladığınızdan bu zamana Antalya esnafı olarak çok şanslıyız. Her zaman yanımızdasınız. Esnaf dostusunuz. Bölge esnafımızın sorunlarını yerinde gidip inceleyerek dinlemeniz bizim için çok değerli. Bizlerin ihtiyaç ve taleplerini dinlemek için zaman ayırdınız. Ben tekrar hem kendi adıma hem de oda başkanı arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum."

PANDEMİDE ESNAF YARA ALDI

Turizmden dolayı Antalya'nın bu zorlu süreçte ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, "Burası bir turizm şehri. Turizm, şehrin ekonomisinin ana omurgası. Bu yüzden atacağınız her adım buna uygun gerçekleşmeli. Pandemi bütün ayarlarımızı ve planlarımızı bozdu. Pandemi sağlığımızı bozdu. Ekonomimizi bozdu. Psikolojimizi bozdu. Sosyolojimizi bozdu. Baktığımız zaman toplumdaki bireyler olarak bu saydığım etkenlerden en az birisinden hepimiz payımızı aldık. Özellikle bu süreçte esnafımız ekonomik olarak büyük yaralar aldı. Üretim kısmı, sanayimiz ve tarım pandemi dönemine rağmen iyi durumda. Ama sizin gibi hizmet üreten esnaf arkadaşlarımız bu süreçte gıda hariç çok zorlandı. Ama bu zorluktan da yine hep birlikte beraber çıkacağız" diye konuştu.

KURALLARA UYALIM

Vaka sayısı olarak turuncu risk gurubunda yer aldıklarını ve sezon öncesi bunu aşağı çekmek istediklerini belirten Vali Yazıcı, şunları söyledi: "Virüs tüm Türkiye'de olduğu gibi bizde de yükselişte. bütün hemşehrilerimin ve esnaf arkadaşlarımın kurallara harfiyen uygulamalarını rica ediyorum. Antalyamız özel bir şehir. Turizmden dolayı ayrı bir öneme sahip. Ülkemizin turizm gelirlerinin üçte biri bu şehirden sağlanmakta. Antalyamız turizmi, tarımı ve sanayisi ile ülkemize büyük katkı sunan bir şehir. Bu kapsamda da ağır bir sorumluluğumuz var. Dolayısıyla kurallara harfiyen uymamız lazım. Önce ülkemiz sonra şehrimiz için dikkatli olmalıyız. Bu zor durumdan çıkışı da şehir paydaşları olarak birlikte ele ele vererek başaracağız."

KURALLARA UYMA AZALDI

Bir yılı aşkın bir süredir devam eden pandeminin herkesi yorduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Bir yıl uzun bir süreç. Denetim yapan da evde bekleyen vatandaşlarımız da esnafımız da bu süreçte psikolojik, sosyolojik, ekonomik olarak yoruldu. Süreç, şu an itibariyle başladığı dönemden daha zor geçmekte. Pandemide süre uzadıkça tahammül edilemez hale geldi. Pandeminin başında, ilk 3- 4 ay vatandaşlarımız dişini sıktı, kurallara uydu. Ancak Eylül'den sonra süreci yönetmek gerçekten çok zor oldu. Hem ekonomik hem sosyal anlamda çok zorlaştı. Eylül'den bu yana bir de sezonun bitişiyle burada işler iyice zora girdi. Turizm sezonuna girerken biraz daha dişimizi sıkarak vaka sayılarını düşüreceğiz" dedi.

KENDİ KENDİMİZİ DENETLEYELİM

Pandemi sürecinde 7 den 77'ye herkes için zorlu bir süreç olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Pandeminin neredeyse olumsuz etkilemediği bir kimse yok. En büyük görev esnaf ve vatandaşlarımıza düşüyor. Biz kolluk kuvvetlerimizle denetim yapalım ama bir yere kadar. Bu sebepten dolayı kendi kendimizi denetleyen bir mekanizmamız olması lazım. Denetim konusunda hep birlikte hareket edersek başarıya ulaşırız" şeklinde konuştu.

Kendisinin de esnaf çocuğu olarak dertlerini en iyi anlayabilecek kişilerden biri olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, şunları kaydetti: "Dertleriniz, sıkıntılarınız için elimden geleni daima yapmaya gayret edeceğim. Bende bir esnaf çocuğuyum. Sizi en iyi anlayan kişilerden biriyim. Esnaf ve sanatkârlar toplumun direğidir. Esnafımızın daima yanındayım. Şehrin dertleriyle dertlenmek için buradayım. Sıkıntıları, sorunları birlikte çözeceğiz."

Toplantı sonunda Antalya'nın vaka sayılarının gelecek misafirler açısından önemli olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, 1 Mart kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte belirlenen tedbirlere uymanın sezon öncesi çok önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıld..

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?
Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz