Antalya Valisi Karaloğlu Organ Bağışına Dikkat Çekti

04.12.2019 19:40

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’nin 4’üncü çift kol nakli ameliyatını yapılan Yusuf Oğuz Şimşek'i Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ziyaret etti ve burada organ bağışına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Antalya Valisi Karaloğlu Organ Bağışına Dikkat Çekti

Vali Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Başhekim Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve hasta Yusuf Oğuz Şimşek’i ziyaret etti.

Antalya’da 4 yıl önce güneş enerjisi montajı yaparken elektrik akımına kapılması sonucu kollarını kaybeden ve 26 Kasım'da Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından çift kol nakli gerçekleştirilen, Şimşek’i ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, “Yusuf’un sağlığı ve neşesi son derece yerinde uzman değilim ama gördüğüm kadarıyla dokuda son derece sağlıklı, parmaklarının ucuna kadar dolaşımın düzgün olduğu anlaşılıyor.Yusuf’a sordum bekârmış söz verdik, Ömer hocamla birlikte nikâh şahidi olacağız. İnşallah ayağa kalkınca düğününü de yaparız” ifadelerini kullandı.

Sağlık Turizmi Önem Kazanıyor

Türkiye’de organ naklinin öneminin her geçen gün daha da arttığına vurgu yapan Vali Münir Karaloğlu, “Türkiye’de yıldayaklaşık olarak 5 bin organ nakli gerçekleşiyor. Bunun bine yakını da Antalya’da yapılıyor. Yani Türkiye’de ki organ naklinin %20’si Antalya’da yapılıyor. Başta Akdeniz Üniversite Hastanemiz, Sağlık Bakanlığı’mıza bağlı Eğitim ve Araştırma Hastane’miz ve şehrimizde bulunan özel sektöre ait hastanelerimizde de çok ciddi organ nakilleri gerçekleştiriliyor. Antalya organ naklinde, Türkiye’de bir numara ve yurt dışından da çok ciddi bir şekilde takip ediliyor. Sağlık turizmi noktasında da Antalya için bir itici güç olarak kullanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Organ Bağışını Arttırmalıyız

Antalya’nın organ naklinde çok iyi ancak organ bağışında yeterince iyi olmadığını vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, “Özellikle kadavradan organ naklini arttırmamız lazım. En son çift kol nakli yaptığımız bağışçımız bu hastanemizde beyin ölümü gerçekleşen bir gencimize ait. Gencimize Allah rahmet eylesin veailesinden de Allahrazı olsun. Bizim mutlaka kadavradan organ bağışını arttırmamız gerekiyor. Şu anda organ nakli bekleyen binlerce hastamız var. Biz Türkiye’de canlı donörden organ nakli yapıyoruz ama bunun doğrusu beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapmaktır. Özellikle hasta yakınlarından ricamız hastalarını, hastaneden almadan önce organ nakillerini gerçekleştirmeleridir. Bu son organ naklide beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızın yakınlarının bağışıyla mümkün olabildi. Bunu çoğaltmalıyız. Artık yetişmiş insan gücümüz var. Kaliteli hastanelerimiz var. Organ bağışını arttırdığımız da organ nakilleride artacaktır ve daha çok insana ulaşma sansını bulacağız.Benemeği geçen herkesi kutluyorum, ellerine sağlık inşallah Antalya’da sağlıkta güzel sonuçlar almaya, güzel işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto