Antalya Son Dakika Haber... Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde vekillik krizi büyüyor

13.11.2020 22:09

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ciddi bir krize neden olan, Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu’nun vekilliğinin geri alındığını gösteren ve sahte olduğu öne sürülen belgenin kayıtlarda görünmediği, ancak yazılmış fakat imzalanmamış olabileceği iddia edildi.

Antalya Son Dakika Haber... Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde vekillik krizi büyüyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in covid-19 tedavisi sürerken Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan yetki kısıtlamaları ve görevden almalar, sahte belge iddialarıyla ciddi bir boyuta taşındı. Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu’nun, ‘O belge sahte’ diyerek vekilliğinin alındığını gösteren yazının kayıtlarda yer almadığı ancak bu durumun henüz imzalanmadığı için yaşanmış olabileceği belirtildi. 

Başkan Böcek’in vekili Mehmet Hacıarifoğlu'nun 'sahte' olarak açıkladığı yazıya, elektronik imza yazı sorgulama sisteminde ulaşılamadığı ortaya çıktı. Büyükşehir Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu'nun vekaletinin sonlandırıldığını, yerine de önce Meclis Üyesi Oktay Başaran'ın, 23 Kasımdan sonra da Büşra Dirgen'in başkanvekili olacağını belirten yazıya, e imzalı yazıların sorgulandığı http://uygulama. belediye.gov.tr/ adresinden ulaşılamadığı belirtiliyor.

Belediyenin sorgulama sitesine, yazının altında yer alan doğrulama kodu girildiğinde "Doğrulama kodu geçersizdir! Lütfen tekrar deneyiniz" uyarısı ile karşılaşılıyor. Bu uyarı, yazıda belirtilen doğrulama kodunun karşılığı olan orijinal yazının sistemde bulunmadığı anlamına geliyor.

PEKİ BU NE ANLAMA GELİYOR?

Uzmanlar, bu yazının EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ile yazıldığını, yazıya ulaşılamamasının birkaç nedeninin bulunabileceğini belirtiyorlar.

Bu nedenlerin ilkine göre yazı yazıldı ama henüz imzalanmadığı için sisteme de girilemedi. Yazıda açılan imza bölümünde Başkan Muhittin Böcek’in ismi yazılı. Bu uygulama belgenin kurallara uygun hazırlandığı ve Mehmet Hacıarifoğlu’nun imza yetkisinin kaldırıldığı anlamına geliyor.

İkinci neden ise yazı yazıldı ama taslak bölümünde duruyor. Sadece yazının olduğu word dosyasının görüntüsü alınarak medyaya verildi. 

Öte yandan yazının ortada gezinmesinin, böyle bir çalışmanın yapıldığını ortaya koyduğu ancak imzalanmasının mesai bitimi ve hafta sonuna kalması nedeniyle bekletildiği öne sürüldü.
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto