Antalya son dakika... Başkan Muhittin Böcek hasta yatağından yerine yeni vekiller mi tayin etti?

13.11.2020 17:34

Antalya son dakika...Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan yetki kriziyle ilgili karar aldı. Başkan Böcek tarafından yayınlanan karar metnine göre; Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu görevden alındı. 10 gün süreyle meclis üyesi Oktay Başaran başkan vekili olarak atandı. Başaran'ın ardından 23 Kasım'da başlayacak olan Büşra Özdemir, başkan vekili olarak Böcek dönünceye kadar görev yapacak.

Antalya son dakika... Başkan Muhittin Böcek hasta yatağından yerine yeni vekiller mi tayin etti?

Antalya son dakika... Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi'ndeki Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ve Genel Sekreter Cansel Çevikol arasındaki yetki krizine son noktayı koydu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından Başkan Vekili'ni değiştirme kararı alan Böcek, 10 gün süreyle meclis üyesi Oktay Başaran'ı başkan vekili atadı. Ardından Başkan Vekili olarak Böcek dönünceye kadar meclis üyesi Büşra Özdemir görev yapacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Başkan Böcek'in bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

"Hastalık izninde olmam nedeniyle, Başkanlık görevinin 13.11.2020 tarihi ile 23.11.2020 tarihleri arasında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran tarafından, 23.11.2020 tarihinden dönüşüme kadar Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Büşra Özdemir tarafından yürütülmesi, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu'nun vekaletinin sonlandırılması uygun görülmüştür."

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu

Ne olmuştu? 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in koronavirüs tedavisine başlamasının ardından Büyükşehir Belediyesi'ndeki Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ve Genel Sekreter Cansel Çevikol arasındaki yetki tartışması, meclisteki gündem maddesiyle ortaya çıkmış, meclisteki tartışmaya konu olan maddeyi kendi isteğiyle gündeme alan Haciarifoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya'ya gelmesine bir gün kala Genel Sekreter Cansel Çevikol'un bazı yetkilerine sınırlama getirmişti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto