Antalya Ses Gazetesi'nin haberine göre, Genel Kurul’daki Tapu Kanunu görüşmelerinde iskan dışı alanlarda tarımsal amaçlı seraların yapılabilmesi için yapı ruhsatı alma zorunluluğunun kaldırılmasına dair bir konuşma yapan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ile AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik arasında tartışma yaşandı.

Aydın Özer, kürsüde üreticinin zararını anlattığı sırada, Kemal Çelik “Çiftçi kazandı” diyerek araya girdi.

Bu duruma Özer, “O zaman çıkın buraya üreticiye, kazandınız konuşmayın, deyin!” diyerek isyan etti.

Tartışma alevlendi

Aydın Özer Genel Kurul'da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"İkinci mahsul ürün yetiştirenler Akdeniz Bölgesi'nde şu anda yangında. Geçen yıla kadar Irak'a yaptığımız bütün domates ihracatı bitmiş durumda, Irak bir tane domates almıyor bizden.

Katar'a domates ihraç ediyorduk, sebze ihraç ediyorduk, almıyor Katar şimdi bizden. Suudi Arabistan kapıları kapatmış durumda. Domates 40 kuruş olmuş, karpuz 40 kuruş olmuş, patlıcan 40 kuruş olmuş, alan satan yok.

Arkadaşlar, 1 kilo domatesin maliyeti 2 lira. Merak ediyorum, hani bu 31 Marta kadar yaptığınız tanzim satış çadırları şimdi ne iş yapıyor? Hadi gelsinler, alsınlar domatesleri, biberleri; şimdi satsınlar bakalım. Seçime kadar yaptığınız yatırımlar nereye gitti, kime yaradı? Hiçbir şeye yaramadı."

AK Parti Milletvekili Kemal Çelik ise bu sırada araya girerek, "Çiftçi kazandı" dedi.

Aydın Özer şu şekilde cevap verdi:

"Efendim, şu anda ikinci mahsul domates var, 40 kuruşa satılıyor, 50 kuruşa satılıyor, 2 lira maliyeti var.

Çiftçiyi batıracak mısınız orada? İhracat kapılarını açın kardeşim, açın. İhracat kapılarını açın, millet domatesini, biberini satsın. İki gün sonra sahaya indiğinizde ne yaptınız diye soracaklar size.

Çıkın, gelin de çiftçinin hakkını savunun burada bir. Hiç öyle bir şey yaptınız mı? Bir tane konuşma yaptınız mı?"

Milletvekili Çelik'in birçok kez konuşma yaptığını söylemesi üzerine Özer konuşmasını, "Çiftçinin hakkını koruyacaksınız, önce üreteceksiniz, ondan sonra birim alandaki üretimi artıracaksınız, arttırdıktan sonra da fiyatları aşağı düşüreceksiniz.

Öyle tanzim satışlarla falan filan olmuyor, yaptık, gördük her şeyinizi. Tarım Bakanlığı, Sudan'la ortak bir tarım projesi yaptı hatırlıyorsunuz. Doksan dokuz yıllığına 7 milyon 800 bin hektar tarım arazisi kiraladı.

Sudan'da yönetim değişince bu büyük proje yattı, proje bitti. Türkiye'de 3 milyon 400 bin hektar tarım alanı on dört yılda ekim dışı kaldı." şeklinde sürdürdü.

Çelik'in tekrar "Antalya kazandı" diyerek araya girmesine ise Özer, "Kazanmadı" cevabını verdi.