Antalya için kritik uyarı! Kriz masası kuruldu

10.12.2019 14:56

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya için şiddetli yağış uyarısında bulundu. Vali Karaloğlu, yağışa karşı hazırlıklar için kriz masasının kurulduğunu söyledi.

Antalya için kritik uyarı! Kriz masası kuruldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya'da başlayan yağışların yarın şiddetleneceği konusunda vatandaşları uyardı. Kuvvetli meteorolojik hadiselerde vatandaşları uyarmak amacıyla başlatılan "renk kodu sistemi" uyarısında kuvvetli yağışın görüleceği bölgeler kırmızı renkle gösterildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Antalya’da bugün (10.12.2019 Salı) başlayan sağanak yağışların yarın (11.12.2019 Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Antalya Merkez, Serik, Kemer, Kumluca ve Finike çevrelerinde şiddetleneceği ve Perşembe günü öğle saatlerine kadar metrekareye 100-250 kg civarında yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Yeni Alanya'nın haberine göre; Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yağışla ilgili önlemler alındığını açıkladı.

Vali Karaloğlu konuyla ilgili, "Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli'nin başkanlığında kriz masası oluşturduk. AFAD, itfaiye ve 6 ilçenin belediye başkan yardımcısının da içinde olacağı kriz masası hazırlıkları yönetiyor.

Ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara neden olabilecek fırtına beklenmiyor. Meteorolojinin uyarısına göre, sel riski var. Su baskınına karşı dikkatli olunmasını istiyoruz.

Vatandaşlarımız, işleri olmadığı sürece özellikle dere kenarlarında bulunmasınlar. Su basma riski olan yerlerden uzak dursunlar" dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto