Antalya haber... Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Dünya Çocuk Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Ersin Yazıcı yayınladığı mesajda; “Bugünün çocukları yarının umudu olacak büyükleridir. Onlar, büyür ve gelişirlerken, bize düşen sorumluluk; onların temel hak ve özgürlüklerinin korunmasını ve hayallerine ulaşabilmeleri için güzel bir çocukluk geçirmelerini sağlamaktır. Geleceğin baş aktörleri olan çocuklarımızın, yetişkinlerden farklı fizyolojik, psikolojik ve davranışsal özellikleri olduğunu, daha farklı ve özel ihtiyaçlara gereksinim duyduklarını unutmamalıyız. Çocuklarımızın temiz ve masum dünyalarını sevgi inanç ve güvenle doldurmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Sevgiyle saygıyla güven ve inançla büyüyen çocukların yarının sevgi dolu, saygı dolu ve özgüveni gelişmiş değer yargıları oluşmuş yüce gönüllü büyükleri olacağına dikkat çeken Vali Yazıcı, “Çocuklarımızı araştıran, yeniliklere açık, aydınlık bakış açısına sahip, çağdaş yaşamı ve demokrasiyi özümsemiş, sorgulayabilen bireyler olarak yetiştirebilmek için çabalamalıyız. Çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi ve değişen yaşam koşullarına uyum sağlayabilmesi için gereken ortamları hazırlamak hepimizin en önemli görevidir.” dedi.

Yazıcı, “Bu düşüncelerle İnsanlığın umudu ve en büyük hazinesi olan çocuklarımızın mutlu, sağlıklı, sevgi dolu, güvende ve huzurlu olması dileğimle tüm çocuklarımıza sağlık esenlik mutluluklar diliyor, Çocuklarımızın Dünya Çocuk Günü’nü kutluyorum.” diyerek Dünya Çocuk Günü mesajını sonlandırdı.