Antalya haber: Rektör Prof. Dr. Özkan 4 yıllık çalışma planını açıkladı

04.10.2020 13:15

Antalya haber: Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 4 yıllık görev sürecinde izleyeceği yönetim anlayışını, kadro yapısını nasıl oluşturduğunu, pandemi sürecinde alınan önlemleri ve yeni dönem eğitim sistemi hazırlıklarını Hürriyet Akdeniz Editör masasına anlattı.

Antalya haber: Rektör Prof. Dr. Özkan 4 yıllık çalışma planını açıkladı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 4 yıllık görev sürecinde izleyeceği yönetim anlayışını, kadro yapısını nasıl oluşturduğunu, pandemi sürecinde alınan önlemleri ve yeni dönem eğitim sistemi hazırlıklarının detaylarını anlattı. Rektör Özkan, “En büyük şansım yönettiğim üniversitenin içinden gelmem. Bu üniversitede öğrenci, asistan, öğretim üyesi oldum. Akdeniz Üniversitesi’nin genlerini biliyorum. İhtiyaçlarını, güçlü yönlerini tüm detaylarıyla biliyorum. Eksiğin nerede olduğunu bilirseniz çözüm üretirsiniz.” dedi.

"Kaybedeceğimi düşünmedim"

Rektörlük süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Özlenen Özkan, “Rektör adaylığı sürecinde çevremizde çok fazla olumlu değerlendirme yapıldı. Ben de, ‘Bu işi layıkıyla yapabilirim’ diyerek arkadaşlarımla beraber yola çıktım. Elbette beklentim vardı. Kimse kaybedeceğini düşündüğü bir yarışa girmek istemez. Tabii her şeyin riski var. Hiçbir şey garanti değil. Ama şunu biliyorum; bu üniversitede öğrenci, asistan, öğretim üyesi oldum. Akdeniz Üniversitesi’nin genlerini biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 4 yıllık hedeflerini anlattı. 

Liyakat ve vatanseverlik

Liyakata büyük önem verdiğini belirten Özlenen Özkan, "Ekibimi oluştururken liyakatlı ve vatansever insanlarla çalışmaya dikkat ettim. Yola çıktığım arkadaşlarımı çok iyi tanıyorum. Artılarını eksilerini bize katacaklarını biliyorum. İlkelerimiz belli; bu işi yapabilecek basirette ve donanımda olması. Görev verdiğim insanların yaptığı işlere, hangi noktaları güçlü diye bakıyorum. Tabii süreç içinde performansa elbette bakacağız.” açıklamalarında bulundu. 

Performans çok önemli

Rektör Özkan, “Kadro oluşturma süreci devam ediyor. Çünkü burası büyük bir üniversite. Fakülteler bizim için çok önemli. Genellikle bu süreçte kendi ekibimizi kurmamamıza fırsat vermek amacıyla istifalarını verirler. Zaten bazı dekanların görev süresi dolmak üzere. Bazıları ise yeni atanmış. Biz burada performansa bakacağız” dedi.

"Vizyonu yoksa tasarruf ederiz"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan vizyona çok önem verdiğini belirten Özlenen Özkan şunları söyledi, “Akdeniz Üniversitesi eğitimde marka olmak için iddialı bir kurum. Bu iddiayı sürdürmek ve başarıya ulaşmak için öğretim üyeleri çok vizyoner ve çalışkan olmalı. Dekanlar fakültelerin liderleri. Biz vizyon ortaya koyamayan liderler seçersek başarılı olamayız. Eğer vizyon ortaya koyamazlarsa elbette başka bir tasarrufa gidilir.”

Uzaktan eğitim başladı

Son alınan karar doğrultusunda uzaktan eğitim süreci için gereken tüm hazırlıkları tamamladık. Kamera, mikrofon ve internet altyapımıza yatırım yaptık ve sistemi çalışır hale getirdik. Hatta Tıp Fakültesi öğrencilerinin tamamının katıldığı prova eğitimi de sorunsuz geçti. Altyapı sistemi için özel bir ödenek ayrıldı. Süreç içinde elbette bazı sorunlar yaşanabilir ama bu sorunlara hızlı müdahale etmek için gereken tüm tedbirleri aldık.

Aşı açıklaması

Aşı çalışmaları ile de bilgi veren Özkan. “Koronavirüs salgını sürecini kurumlarımız içinde en iyi şekilde yönetmek için tecrübeli kadroları göreve getirdik. Başta hastanemiz olmak üzere tüm birimlerimizde gerekli önlemler alınmış durumda. Ayrıca yurt dışından gelen Kovid-19 aşılarının denenme süreci için de hazırlıklara başladık. Aşılar gönüllü kişilere tatbik edilecek. Tatbik aşaması sonrası izleme başlayacak.” ifadelerini kullandı. 

"Dosya oluşturuyoruz"

Sağlık turizmini çok önemsediğini söyleyen Rektör Özkan “ Türkiye salgın sürecini en iyi yöneten ülkelerin başında geliyor. Bu başarı sağlık turizminde inanılmaz olumlu bir etki yaratacaktır. Eğer bu güveni sürdürebilirsek sağlık turizminden petrol bulmuş gibi para kazanır Antalya’yı uçururuz. Üniversite kazanırsa Antalya kazanır, Antalya kazanırsa Türkiye kazanır. Tabii bu konuda bir takım mevzuat düzenlemeleri yapılması gerekiyor. Özellikle Arap ülkeleri sağlık turizminde ciddi harcamalar yapıyor. Singapur, Almanya, Hindistan’a gidiyorlar. Neden bu insanlar Antalya’ya gelmesin? Bunun önü açılmalı. Bu konuya Cumhurbaşkanımız da çok sıcak bakıyor. Biz de bir dosya oluşturuyoruz. Bu dosya içinde birçok konu yer alıyor. Üniversitemizin gelişimi için birçok fikir var. Büyük hedeflerimiz var.” dedi. 

Hürriyet Akdeniz Editör masasının konuğu olan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, önemli açıklamalarda bulundu.

"Yüz ve kol nakli durdu"

Koronavirüs salgını organ nakil sürecini olumsuz etkiledi. Biz yüz ve kol naklini beyin ölümü gerçekleşen kişilerden aldığımız organlarla yapıyoruz. Beyini ölümü gerçekleşen bir kişinin Kovid-19 olduğunu anlayamıyoruz. Bu kişi hastalığı kapmış ise ve siz nakil yaparsanız ortaya facia çıkar. O yüzden vaka sayılarının düşmesini bekliyoruz.”

"Hıyanet edenle savaşacağız" 

“Görev süremiz içinde vatana millete hıyanet içinde olan kim olursa savaşacağız. Bu hepimizin boynumuzu borcu. Sadece FETÖ değil, hıyanet içindeki tüm örgütler için bu geçerli. Biz bu tür yapıların her zaman karşısındayız. Bir dönem FETÖ haberlerinde hiç ilgimiz olmamasına rağmen fotoğraflarımız haberlerde kullanıldı. Mağdur olmadık ama kırgınlığımız var.”

"Makam odasında kararımı sorguladım"

“Kadın cerrah olduğunuzda bu işi yapamayacağınızı düşünebiliyorlar. Bunda cinsiyetçi yaklaşım da var başka şeylerde. Ömer hoca kalbimiz, beynimiz. O benim ustam. Ondan çok şey öğrendim ama ben kendi kanatlarımla uçuyorum. Doğru olmayan bir haber çıktığında da inanın üzülmüyorum. İşimi çok seviyorum. Hala ameliyatlara devam ediyorum. Dünyaya 100 kez gelsem 98 kez plastik cerrah olurdum. 2’isini bilemiyorum. Mesleki sevgim o kadar büyük ki rektör olduğum ilk gün makam odasında kararımı sorguladım.”

"Organ bağışı yetersiz"

Organ bağışı konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Özlenen Özkan, “Tüm çabalarımıza rağmen organ bağışı oranı bir türlü istenilen seviyeye ulaşmıyor. Bu yüzden bazı zorunlu nakillerde canlı bağışçı kullanmak zorunda kalıyoruz. Maalesef bilinç oluşmadı. Medya destekliyor ama başka mecralarda da bunu anlatmak gerekiyor. Diziler ve internet ortamında bu konuyu çok daha fazla gündemde tutmalıyız.” dedi.

"Soğuk biri değilim"

Kendisi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Rektör Özkan açıklamalarını şöyle sonlandırdı, "İmajım soğuk ama öyle bir insan değilim. Öğrenci ilişkilerini oluştururken mesafeyi ayarlamak çok önemli. Sosyal medya konusunda eksiklerim var. Bu eksiğin giderilmesi için gerekenleri yapıyorum. Öğrencilerimi çok seviyorum. Onların fikirlerini, eleştirileri dinlemek çok önemli" 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto