Antalya göbeğinde karanlığa mahkum oldular! Site sakinleri eylem hazırlığında

12.06.2022 16:21

Antalya haber...  Muratpaşa İlçesi Kızılarık Mahallesinde inşa edilen bir siteye CK’nın ihmali yüzünden elektrik bağlanamadığı için kimse taşınamıyor. Elektrik olmadığı için evlerine yerleşemeyen site sakinleri eyleme hazırlanıyor.

Antalya göbeğinde karanlığa mahkum oldular! Site sakinleri eylem hazırlığında

Antalya haber... Gerekli bakım ve yatırımları yapmadığı için geçtiğimiz Şubat ve Mart ayında Isparta’nın günlerce elektriksiz kalmasına neden olan Cengiz Holdig ile Kolin İnşaat'a ait CK Akdeniz Elektrik, Antalya’da kentin göbeğindeki bir siteyi karanlığa mahkum etti..

Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahallesi 2829 sokaktaki Nora Life isimli sitedeki konutlara CK Akdeniz’in  elektrik verememesi yüzünden kimse konutlarına yerleşemiyor.  Sitenin şantiye yetkilisi Şükrü Çiftçi, Sitede tek eksiklerinin  elektrik olduğunu söyledi. 20 daireden oluşan 2 bloklu sitenin iskanı da dahil olmak üzere tüm belgelerinin alındığını anlatan Çiftçi, “İnşaat yaptığımız arsa yerleşime yeni açılan bir yer değil.  Etrafında apartmanların olduğu bir bölge.

"AYLARDIR BEKLİYORUZ"

Sitenin olduğu sokakta elektrik de var.  Hatta biz inşaata başlarken 2 yıl önce şantiye elektriğini de sokaktaki diğer binalar gibi direkten aldık. İnşaatı  tamamladığımızda konutlara abonelik için müracaat ettik.  Ancak sokaktaki mevcut alt yapı yetersiz denilerek  direkten siteye abonelik verilemeyeceği söylendi.   En yakın trafodan yeraltından binaya kadar hat çekilmesi gerekiyormuş.Biz baks konulacağı noktaya kadar kablolarımızı çektik. Ama Trafodan baksa kadar olan yeri CK’nın yapması gerekiyor. Bu işi CK’nın ne zaman yapacağını bilmiyoruz. Bir tarih vermiyorlar. Sitenin her şeyi var. Sadece elektriği yok. Aylardır bunu bekliyoruz” dedi.

DAİRE SAHİPLERİ MAĞDUR DURUMDA

Binalar oturmaya hazır olduğu halde  elektrik dağıtım şirketi şebekeyi hazır etmediği için siteye kimsenin  taşınamadığını da anlatan Çiftçi, "İnsanlar başlarını sokabilecek bir ev satın almışlar. Ama yerleşemiyorlar. Evini kiraya vermek isteyenler de veremiyor. Her daire sahibi mağdur durumda.  Bu yüzden  maddi manevi zarara uğradıklarını söylüyorlar. Siteden daire alanların arasında başka ülkelerin vatandaşları da var Biz sorunu onlara anlatmakta güçlük çekiyoruz. Daire sahipleri eyleme hazırlanıyor. Hatta yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle elektrik dağıtım şirketine tazminat davası açmayı düşünenler de var” dedi.

"HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOK"

Öte yandan  sitedeki dairesine elektrik olmadığı için yerleşemeyen 88 yaşındaki Ramazan Kozak,  mağduriyetinin giderilmesini istedi.  Sitede 4’üncü kattaki evine elektrik olmadığı için ne yerleşebildiğini ne de inip çıkabildiğini söyleyen Ramazan dede, “Sokaktaki binaların tamamında elektrik var. Bizim site hariç. Akıl alır gibi değil.  Binamızın hiçbir kusuru, eksiği yok.Dağıtım şirketinin ihmalinin faturasını çekiyoruz. Şantiye elektriği verdiği direkten binaya abonelik vermiyorlar. Yeraltından hat çekeceklermiş ama ne zaman belli değil. Aylardır bekliyoruz”  dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev..

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti
TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı A..

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da
Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne iste..

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?
Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan An..

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti
Antalya Havalimanı'nda 23 Nisan coşkusu

Antalya Havalimanında 23 Nisan coşkusu

Antalya Havalimanı'nda 23 Nisan coşkusu
Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuştu! İşte verilen ceza

Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuş..

Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuştu! İşte verilen ceza