Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Haşmet Öyken yönetim kurulu adına yaptığıaçıklamada “Türkiye'de araştırmacı gazeteciliğin ve basın özgürlüğünün simgesi, demokrasi şehidi gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu katledilişinin yıldönümünde saygıyla anıyoruz” dedi.

Uğur Mumcu'nun Türkiye'ye bıraktığı mirasın demokrasi, özgürlük ve adaletli bir ülke için mücadele ruhu olduğunu söyleyen AGC Genel Sekreteri Haşmet Öyken, “Devraldığımız bu mirasa sonuna kadar sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Asıl önemli olan bu cinayetleri aydınlatmayan yargı erkinin gelecek yıllara bıraktığı lekeli mirasın temizlenmesidir. Hepimiz gazeteci cinayetlerini gördük, en ince ayrıntıları herkes biliyor. Unutulmasınlar diye anılarını yaşatmak zorundayız” diye konuştu.


Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Haşmet Öyken şu görüşlere yer verdi: “Uğur Mumcu o yıllardan bu yıllara yazdıkları ve söyledikleri ile zamana meydan okuyan, bugün dahi ardında bıraktığı eserleri ile halkı için, hukuk devleti, cumhuriyet, adalet ve demokrasi için mücadele veren özgürlükçü bir gazeteci ve aydındı. Tek çıkışımız onun gösterdiği yolda demokrasinin ilkelerine sahip çıkmaktır. Uğur Mumcu gibi öldürülen tüm gazeteci cinayetlerinin hepsinin arkasında tam aydınlatılmayan, ortaya çıkarılmayan güç odakları bulunuyor. Tetikçileri, azmettiricileriyle birlikte ortaya çıkarmak görev yapan tüm iktidarların sorumluluğundadır. Katiller serbestçe dolaşırken artık gerçekleri hapsetmekten vazgeçmeliyiz. Gazeteci meslektaşımız Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 27. yılında, saygı ve sevgiyle yad ederken, aynı Mumcu gibi kendisini bu ülkeye adayan İsmail Cem'i de özlemle anıyoruz.”